Изхвърлена на летището в американския град Филаделфия, Пенсилвания, чаша за

...
Изхвърлена на летището в американския град Филаделфия, Пенсилвания, чаша за
Коментари Харесай

Чаша за кафе, хвърлена на летище, помогна за разкриването на убийство отпреди 50 години 

Изхвърлена на летището в американския град Филаделфия, Пенсилвания, чаша за кафе оказа помощ за разкриването на ликвидиране, осъществено през 1975 година

През 1975 година лелята и чичото на 19-годишната Линди Сю Бийчлър посещават жилището й и я намират убита. Входната врата, килимът и стените били изцапани с кръв, а от врата на Линди стърчал нож. Неизвестен й е нанесъл 19 прободни рани. По време на следствието полицията отсява десетки обвинени, само че казусът остава неразкрит.

През 1997 година е осъществен генетичен разбор на следи от семенна течност по бельото на убитата жена. Собственикът на ДНК е търсен в базата данни на полицията, само че безрезултатно.

През 2020 година генетичният генеалог Сеси Мур се заема със случая. Тя употребява новаторска тактика, с цел да открие обвинения, защото обичайното генеалогично проучване е прекомерно неразбираемо. Мур съумява да дефинира, че лицето, на което принадлежи ДНК, идва от село в италианската община Гасперина. „ В окръг Ланкастър живеят доста малко хора, чиято възраст и генезис подхождат на тези данни “, сподели тя.

Тогава под подозрение попада 68-годишният Дейвид Синополи. След обзор на вековни регистрационни записи и работа по Синополи като обвинен, Мур сподели, че е предала получената информация на управляващите на окръг Ланкастър. Разследващите са тествали ДНК от чаша за кафе, която той изхвърлил в боклука на летището във Филаделфия. ДНК тестът от чашата съвпаднала с ДНК-пробата, открита по бельото на жертвата.

Синополи беше задържан в дома си и упрекнат в ликвидиране. Той е вкаран в пандиза без гаранция. Мотивът за убийството остава незнаен.

„ Честно казано, без информация от Мур, не мисля, че в миналото бихме разкрили това закононарушение “, сподели окръжният прокурор Хедър Едемс. Според нея през 1974 година Синополи е живял в същата жилищна постройка, където е открита жертвата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР