Изгрев“ беше последният район останал без църква, затова е важно

...
Изгрев“ беше последният район останал без църква, затова е важно
Коментари Харесай

Строят нова църква в софийския район „Изгрев“

„ Изгрев “ беше последният регион останал без черква, по тази причина е значимо хората да бъдат съпричастни и да съберем средствата, с които по-бързо да бъде издигнат този храм. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на първата копка на православен храм „ Свети Пимен Зографски “.

„ Район „ Изгрев “ беше последният регион останал без черква, по тази причина беше доста значимо да поставим старания да намерим място и да осигурим строителството на храм. Жителите на региона са хората, които изявяват желанието в тази прелестна градинка да има и храм. Децата, които виждаме тук от общинските детски градини, да могат с изключение на да се разхождат, играят, почиват, да получат и своето духовно образование “, сподели още кметът.

„ Вярата за мен е извънредно значимо нещо. Вярата ни учи да сме положителни, да сме смирени, да вършим единствено положителни каузи, да сме съпричастни. Затова считам, че е доста значимо в учебното заведение, детската градина и културните домове да има място за духовно образование. Предстои започването на още един храм, в регион " Надежда " са съвсем подготвени, тъй че чакам на есен и там да бъде направена първа копка “, добави Фандъкова.

Тя сподели още, че поздравява църковното настоятелство за избора на патрон на този храм – св. Пимен Зографски, който е един от софийските светци. „ Той е построил и на територията на Столична община няколко храма, изписал ги е. Ние осигурихме финансиране и реставрирахме и фрески в Рилския манастир преди няколко месеца. Така че продължаваме. Около 30 църкви сме подкрепили финансово, с цел да бъдат реставрирани и осъвременени “, добави тя.

 „ Тази година по мое предложение Общинският съвет поддържа още четири църкви още веднъж. Заедно с тези храмове към този момент на финала е и строителството на арменската черква, тъй като за мен даването на опция и поддръжката на другите вероизповедания също е значима, тъй като София е град на приемливост. Църквата и вярата ни учат на това “, сподели още кметът. Фандъкова съобщи, че доста се радва, че през днешния ден има опция да взе участие в полагането на първия камък от храма.

„ Разчитам на обществено виновния бизнес, на жителите да подкрепят. Разбира се, ние ще се включим както постоянно, само че е значимо хората да бъдат съпричастни и да съберем средствата, с които по-бързо да бъде издигнат този храм “, акцентира Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР