Изграждането на нов тип лидери и командири изисква цялостна промяна

...
Изграждането на нов тип лидери и командири изисква цялостна промяна
Коментари Харесай

Зам.-министър Генчовска се срещна с представители на студентските съвети от висшите военни училища

Изграждането на нов вид водачи и командири изисква цялостна смяна във военното обучение и е измежду целите на служебния кабинет на Министерството на защитата.

Процесът е сложен и кореспондира с модернизацията на въоръжените сили, повишението на обществения статус на военнослужещите и усъвършенстването на кадровия модел за тяхното развиване. “ Това сподели заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска на среща с управлението на Националното посланичество на студентските препоръки. В срещата участваха и представители на студентските препоръки във Военна академия „ Г. С. Раковски “, Националния боен университет „ Васил Левски “, Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ и Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “.

Фокусът на полемиката беше подложен върху регламентирането на статута на курсантите и нуждата от промени в нормативната база, свързани с възстановяване на социално-битовите условия във висшите военни учебни заведения и повишение на възнагражденията на обучаемите.

Заместник-министър Генчовска уточни, че компенсирането на дефицита от финансови средства за възстановяване на материално-техническата база и битовите условия във висшите военни учебни заведения може да бъде реализирано с увеличението на бюджета на Министерството на защитата до 2% от Брутният вътрешен продукт. За да има последователност в напъните за решение на проблемите, тя предложи представители на студентските препоръки от висшите военни учебни заведения да бъдат включени в работата по актуализиране на нормативната база. Заместник-министърът на защитата увери курсантите и студентите, че техните оферти ще добавят напъните на управителния състав на висшите военни учебни заведения и на специалистите от Министерството на защитата за решение на поставените въпроси.

В срещата, която се организира в Министерството на защитата, участваха представители на дирекция „ Управление на човешките запаси в защитата “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР