Изготвят се списъци при общопрактикуващите лекари с имената на пациенти,

...
Изготвят се списъци при общопрактикуващите лекари с имената на пациенти,
Коментари Харесай

Гигов: Вече се правят списъци от желаещи да се ваксинират


„ Изготвят се описи при общопрактикуващите лекари с имената на пациенти, които желаят да бъдат ваксинирани против Covid-19. Няма първи, втори и трети, има съществени групи, които ще се ваксини рат. Ваксинирането ще върви редом, само че с приоритет “. Това сподели пред БНР  проф. Красимир Гигов , който оглави Националния имунизационен щаб. 

Той разясни, че първите 125 000 дози ще бъдат за хора, които работят в сериозните браншове: 

„ Работата на щаба е да уточни броя от съответните групи и да стартира ваксини рането. Хладилниците, които имаме, са задоволителни, с цел да съхраняват дозите... Ваксинирането ще стартира още с идването на ваксини те в края на месеца “. 

По думите му дори преболедувалите е добре да се ваксини рат. 

„ Правилата за ваксини ране ще дойдат със самата ваксина. Общопрактикуващият доктор ще реши дали даден пациент е уместно да се ваксини ра... Няма да се изключим от интензивно наблюдаване на ваксини те... Нека се ваксини раме, това е единственото характерно средство, другояче ще изгубим човешки животи “. 

Проф. Гигов акцентира, че специалисти по веригата ще преценяват съотношението изгода - риск , т.е., дали изгодата е по-голяма от риск а, в случай че не си създадем една ваксина: 

„ Рискът е доста по-голям от изгодата, в случай че не си създадем имунизацията. Днес имаме способи, които доста по-бързо могат да дадат оценка за успеваемостта, токсичността на дадена ваксина. Науката непрекъснато напредва. Никоя компания не би си разрешила да пусне риск ов артикул... Нека имаме вяра на науката “. 

Той е безапелационен, че при изключително състояние страната се натоварва с финансирането на всички избавителни интервенции, по тази причина ваксини те ще бъдат безвъзмездни за всички. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР