Изготвяме план за преоборудване на отделения, ако се увеличат случаите

...
Изготвяме план за преоборудване на отделения, ако се увеличат случаите
Коментари Харесай

Д-р Красимир Петров: Мислим за отделяне на цял етаж в Св. Анна за случаите с коронавирус


" Изготвяме проект за преоборудване на отделения, в случай че се усилят случаите на ковид. Отделенията, които са с планова активност като гастроентерологичното, приключват своята активност. Мислим кои други отделения могат да се закрият, като пациентите се насочат към други лечебни заведения. Останалите отделения работят в изискванията на неотложност. Не сме върнали никого и няма да го създадем. Рано или късно тук неизбежно ще постъпи човек с ковид и по тази причина се мисли за отделянето на цялостен етаж ".

Достъпът до болничното заведение е мощно стеснен за пациенти и техните близки. Останали са най-малък брой придружители, а съвещания и контролните прегледи се организират в медицински център отвън главната постройка. Свижданията са неразрешени, а информация за пациентите се дава по телефона.

Засилени ограничения има при приема на незабавни пациенти. Извън незабавното поделение те се интервюират дали имат температура, кашлица и зной, както и дали са били в контакт със инфектиран или завърнал се от чужбина човек. Тези, които дадат позитивен отговор, се вкарват в изолатор на приземния етаж, където ги преглеждат медици със особено облекло.

Болница " Св. Анна " е обезпечена до края на месеца с защитни средства, добави още проф. Красимир Петров. Той чака до дни да дойдат респираторни апарати за обдишване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР