Изглежда, че вариантът Делта, известен доскоро като индийския вариант, предизвиква

...
Изглежда, че вариантът Делта, известен доскоро като индийския вариант, предизвиква
Коментари Харесай

Вариантът Делта предизвиква различни симптоми от „класическия“ COVID-19

Изглежда, че разновидността Делта, прочут до неотдавна като индийския вид, провокира разнообразни признаци от тези, следени при „ класическия “ COVID-19. Това настояват водещите учени, виновни за проучването Zoe Коронавирус Symptom.

Трите съществени признака, които се открояват при типичните инфекции с COVID-19, са тресчица, кашлица и загуба на усет или подушване. От май 2021-ва насам обаче най-често съобщаваните признаци при хората, инфектирани с вируса, са главоболие, болки в гърлото и течащ нос. Загубата на усета или обонянието – едни от най-лесно разпознаваемите признаци на COVID-19 – към този момент даже не са в топ 10.

Според проф. Тим Спектър, генетичен епидемиолог от Кралския лицей в Лондон и началник на изследването Zoe Коронавирус Symptoms, смяната в признаците най-вероятно се дължи на възхода на разновидността Делта, който неотдавна се трансформира в най-преобладаващия вариант във Англия.

“От началото на май следим за водещите признаци, съобщавани в мобилното приложение от неговите консуматори, и те към този момент не са същите, каквито бяха в миналото – изяснява проф. Спектър във видео от 9-и юни, което можете да видите по-долу. – Този вид наподобява работи по малко по-различен метод. “

Според проф. Спектър в случай че младеж без съпътстващи болести се болести с разновидността Делта, той по-скоро може да остане с чувството, че е „ прихванал неприятна простуда “. Въпреки това останалите не престават да са изложени на висок риск от развиването на по-тежки признаци.

„ Хората могат да си помислят, че са се заразили с някаква сезонна простуда, да продължат да вървят по купони и да го предадат на шестима други – продължава той. – Смятаме, че значително това налива масло в огъня. “

Смята се, че разновидността Делта е свръхзаразен и най-вероятно – по-опасен от останалите. Оригиналният вид имаше R0 от към 3 – т.е. един инфектиран човек ще съобщи вируса приблизително на трима други (при естествени условия). R0 на разновидността Делта е 6. Т.е. той е два пъти по-лесен за предаване от истинския. Анализ на степента на хоспитализиране демонстрира, че е два пъти по-вероятно инфектираните с разновидността Делта да постъпят в болница от тези, които имат Алфа, разпознат за първи път във Англия.

Заради своята нападателна природа разновидността Делта най-вероятно е главната движеща мощ зад доста от по-сериозните нараствания на случаите, следени по света сега – изключително в Индия, където бе открит за първи път. В момента той съставлява 6 % от всички инфекции в Съединени американски щати.

И други страни виждат, че разновидността Делта е много по-различен „ звяр “ от истинския вариант. „ Ню Йорк Таймс “ да вземем за пример заяви през уикенда, че той към този момент е достигнал югоизточен Китай. Докторите, лекуващи пациенти с COVID-19 там, са забелязали, че вирусът е очевидно по-опасен, в сравнение с беше при първичната си поява в страната в края на 2019-та. И локалните експерти осъзнават, че признаците са разнообразни.

Междувременно лекари в Индия оповестяват, че пациентите страдат от загуба на слуха, съществени стомашни проблеми и кръвни съсиреци, водещи до гангрена – признаци, които кардинално не са типични за COVID-19.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР