Изглежда, че на турските затворници изобщо не им е мигнало

...
Изглежда, че на турските затворници изобщо не им е мигнало
Коментари Харесай

Митьо Очите бил поруган в зандана „Малтепе“

Изглежда, че на турските пандизчии въобще не им е мигнало окото от страховитите митове, които се носят за гангстера Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите. 

По време на пребиваването си в „ Малтепе “, той е бил подложен на жестоки гаври. Припомняме, че той попадна там, откакто бе задържан дружно с бургаския общински консултант – милионерът Бенчо Бенчев, с който са приятели.

Закоравелите пандизчии в затвор №3 в Истанбул, измежду които и представители на наркофамилии приели Митьо Очите като добър мотив за извратени занимания. Тъй като и Желязков не оставал по-назад и отвръщал на закачките им, се стигнало до спречквания. След едно от тях несебърският Ал Капоне даже попаднал в болница.

За проблемите си в пандиза в Турция, Митьо Очите проговори през 2018 година Той не бил по никакъв начин удовлетворен от изискванията в пандиза и се жалвал на българския консул в Одрин. Малко, откакто бил наведен в тамошния затвор, станал жертва на здрав пердах. Това, че спял на земята в килия с десетки главорези, бил най-малкият му проблем.

Според него неприятното отношение към него от страна на надзиратели и съкилийници, се дължало на нашите управляващи, които подали сигнал на турците, че Митьо Очите затрил с бомба жена и дете. 
Към днешна дата сагата с Митьо Очите продължава на равнище Теимида в Софийския градски съд след закриването на профилираното правораздаване.
Заради процесуалните пропуски, свързани с изгонването му от Турция, процесът против него бе отлаган неколкократно и в този момент ще тръгне изначало.

Припомняме, че Очите е упрекнат в управление на проведена незаконна група за рекет, изнудване, палежи и опиати. Докато делото се точеше с години един от обвинените членове на бандата – Юмер Мехмед бе убит, разчленен и препълнен в бидони до езерото Вая. 
Двама от очевидците, които бяха дали най-важните показания пред проверяващите и пред арбитър Йордан Йорданов – Атанас Симеонов и Данчо Паркета, ги отдръпнаха. 

Пред съда въпреки всичко ще бъдат изправени упрекнатите Калоян Колев, Радослав Николов – Рачо, Венцислав Христов – Лавацата, дъщерята на Митьо Очите – Станислава Желязкова, Йордан Вълчев-Ларша, Иван Пишиев, Пейко Янков и Карен Ованесян. 

Заради протакането на делото всички те към този момент са на независимост. Очите е с мярка за неотклонение „ домакински арест “ и заради тази причина е в дома си в Кошарица. По време на престоя му зад решетките той пипна и ковид, поради което се наложи да бъде откаран за лекуване във ВМА. Тогава той съобщи изрично, че в случай че му е писано да почине, по-добре това да се случи в килията, а не завързан за болнично легло.

Той съобщи, че в случай че мярката му не бъде сменена с домашно лекуване, по-добре да се лекува в зандана. Заради риска от редица хронични болести той бе оставен в болница. Припомняме, че след престрелката в Слънчев бряг през 2016 година той бе дълго време на апаратно дишане и в изкуствена кома. Наложи се да му бъдат направени няколко интервенции, от които въпреки всичко съумя да се възвърне.

След като бе избавен от бургаските лекари, той за малко се размина с нова кома поради несъразмерния банкет на успокоителни. Докато бил под домакински арест в къщата си в Кошарица Митьо Очите се почувствал зле. Това се случило на 3 септември предходната година. 

Жената, с която живее на фамилни начала – Антигона и свитата му го откарали по неотложност в болница, където било открито, че сърцето му е отвън темп, а пулсът му стигнал 200 удара в минута. На всичкото от горната страна долната и горната граница на кръвното му непрестанно се изравнявали.  Причината за това му положение бил приемът на анаболи, последван от банкет на успокоителни лекарства. 

Запознати издават, че Митьо Очите се е кротнал в очакване на следващото изправяне пред съда. Именно заради тази причина е цялостна тишина в неговия лагер.
Източник: Уикенд



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР