Изглед от ПентагонаЛинията за комуникация, създадена между военните сили на

...
Изглед от ПентагонаЛинията за комуникация, създадена между военните сили на
Коментари Харесай

САЩ и Русия са използвали военната си гореща линия веднъж по време на войната в Украйна

Изглед от Пентагона
Линията за връзка, основана сред военните сили на Съединени американски щати и Русия при започване на войната на Москва против Украйна, е била употребена единствено един път до момента, съобщи американски чиновник пред „ Ройтерс “.

Служителят, който приказва при изискване за анонимност, съобщи, че Съединените щати са инициирали позвъняване посредством линията за „ деконфликтиране “, с цел да оповестят за опасенията си по отношение на съветските военни интервенции наоколо до сериозна инфраструктура в Украйна.

Известни са малко детайлности към съответния случай, довел до позвъняване по линията, която свързва Европейското командване на американската войска и Националния център за ръководство на защитата на Русия.

Служителят отхвърли да даде детайлности, само че съобщи, че тя не е била употребена, когато на 15 ноември заблудена ракета падна в Полша, членка на НАТО, и умъртви двама души. Взривът евентуално е бил породен от украинска ракета за противовъздушна защита, само че в последна сметка отговорността е на Русия, защото тя стартира войната в края на февруари, обявиха от НАТО.

Въпреки че американският чиновник отхвърли да посочи коя съветска активност е провокирала паниката на Съединени американски щати, има обществено приети произшествия, свързани с съветски бойни дейности към сериозна украинска инфраструктура, написа „ Ройтерс “.

Те включват съветски интервенции към украинската атомна електроцентрала Запорожие, най-голямата в Европа, която е под съветски надзор.

Украйна също по този начин изрази опасения, че Русия може да взриви язовира Нова Каховка, който задържа голям водоем в Южна Украйна –. Взривяването на язовира би довело до заливане на обитаемоте места под него, в това число стратегическата районна столица Херсон, която украинските сили си върнаха на 11 ноември.

Комуникациите сред Съединени американски щати и Русия са в центъра на вниманието от началото на съветската инвазия в прилежащата страна, поради сериозния риск, че неправилна преценка от която и да е от двете страни може да провокира директен спор сред нуклеарните страни.

Линията за деконфликтиране се тества два пъти на ден, като диалозите се организират на съветски език, съобщи американският чиновник пред „ Ройтерс “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР