Изгарят жертвите си живи, изнасилват брутално момичетата, преди да ги

...
Изгарят жертвите си живи, изнасилват брутално момичетата, преди да ги
Коментари Харесай

Зверства с нечувана жестокост: 148 убийства в Хаити само за дни


Изгарят жертвите си живи, изнасилват брутално девойките, преди да ги убият: незаконните банди в Хаити правят " зверства с нечувана свирепост ". Само в дните сред края на април и началото на май са убити най-малко 148 души.

Една година незаконните банди не престават да преобладават в Хаити и да тероризират локалното население. Поставят да вземем за пример автомобилна гума на врата на човек, след което го изгарят жив. Тези и други жестокости са.

Бруталните банди на Хаити

Правозащитната организация приказва за " зверства с нечувана свирепост " и свидетелства, че когато жертвите са дами и девойки, преди да бъдат убити, те биват грубо изнасилвани. Само в дните сред края на април и началото на май са били убити минимум 148 души. Сред тях и седмина членове на една от бандите, които са били премахнати от личния си предводител.

Бандите се борят за превъзходство в кварталите, само че и за парите от " закрилата ", която дават на локалното население, на търговците, транспортните компании, автобусните и таксиметровите водачи, написа още в отчета. Говори се и за връзки сред бандите, полицията и държавните институции.

Членове на хаитянска незаконна тайфа
Редакцията предлага
По данни на Международната организация за миграцията към Организация на обединените нации към 9000 хаитяни са избягали от домовете си в столицата Порт о Пренс поради стълкновенията сред клановете.

Броят на бандите е към 200. Те управляват всички изходи от Порт о Пренс, както и достъпа до значимите инфраструктурни обекти и до горивата, показва Анализа Ломбардо, ръководителка на филантропичната организация " Welthungerhilfe " в Порт о Пренс. " Правителството мълчи, няма убедителна политическа фигура, която да изведе страната от този смут ", прибавя Ломбардо и отбелязва, че в Хаити бандите са по-добре въоръжени от полицията, а на всичко от горната страна силите за сигурност са освен зле платени, само че и се случва да получават заплата единствено един път на четири месеца.

Бедност и естествени произшествия

Ръководителката на " Welthungerhilfe " в Порт о Пренс акцентира още, че изключително огромен проблем е корупцията, а отвличанията са всекидневие. Последното огромно отвличане е от началото на седмицата, когато бе похитен рейс, в който пътували хаитянски, турски и доминикански жители. 17 души са към момента в ръцете на похитителите.

Хаити е считана за най-бедната страна в западното полукълбо. 40 % от популацията разчитат на филантропични помощи. Страната непрекъснато и урагани.

*****

Вижте и това видео от архива ни:
Невръстните мафиоти на Неапол
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР