Издирваният от Интерпол Евелин Банев-Брендо се завърна към първия си

...
Издирваният от Интерпол Евелин Банев-Брендо се завърна към първия си
Коментари Харесай

Удар на ГДБОП: Разкриха нелегална фабрика за цигари в Пазарджишко. Мислят, че е на Брендо

Издирваният от Интерпол Евелин Банев-Брендо се завърна към първия си бизнес – разпространение на цигари без бандерол, твърди Lupa.bg от чудесно осведомени източници в полицейските среди. За задачата той е отворил незаконно фабрика в Пазарджишко – в село Калугерово се намират складовете, а в Гелеменово – поточната линия.
Фабриката е произвеждала папироси на известни международни марки, които са били изнасяни и зад граница. Щетите, нанесени на републиканския бюджет, възлизат на над 8 млн. лева, а на европейския- над 12 млн. лева Задържан е единствено един човек, който е отговарял за единия от складовете, а останалите, заети в незаконния бизнес, се търсят, оповестиха на брифинг от полицията.
Разследването е траяло към 6 месеца, през които под наблюдаване са били предприятието и двата склада- предприятието, оборудвано с най- модерни мощности, се намира в близкото до Пазарджик село Гелеменово. Локацията е доста добра, защото е единствено на 2 км от разклона за автомагистрала „ Тракия “ и превозването на стоката в камиони не би събудило съмнения.
Вътре е била инсталирана поточна линия за произвеждане на тютюневите произведения, както и за пакетирането им.
Единият склад е бил в село Калугерово, където са открити 2218 мастербокса цигари, най-вече „ Марлборо “, а другият склад е бил в столицата. Оттам са конфискувани 1300 мастербокса цигари от международни марки.
Част от цигарите са продавани у нас, а други са били изнасяни за Англия, Гърция, Белгия и други страни.
Разследващите прецизираха, че върху кутиите, предопределени за разпространение в южната ни съседка, е имало наложителното предизвестие за вредата от тютюнопушенето, преведено на гръцки. Тепърва ще се прецизира какъв брой тъкмо е произвеждала фабриката в Гелеменово, само че за една 8-часова работна промяна са били създавани сред 120 и 160 мастербокса.
Иззети са близо 160 палета с хартия, фолио, филтри и други материали, нужни за производството на папироси.
Работниците във фабриката са нощували в особено помещение, където са открити 10 кревати. Те не са напускали предприятието, до момента в който не приключат дадения индустриален цикъл – да вземем за пример за месец-два. Базата е била оборудвана с камери и охранителна техника против любопитни и неканени гости, а по предварителна информация в бизнеса са взели участие чужденци, професионални готови да създават цигари.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР