Издателят на агенция ПИК и вестник Ретро Недялко Недялков току-що

...
Издателят на агенция ПИК и вестник Ретро Недялко Недялков току-що
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Недялко Недялков в писмо до еврокомисари и комисията ЛИБЕ: Терор над опозиционни медии в България! След като прати полиция в Труд, президентът Радев се закани на ПИК

Издателят на организация ПИК и вестник " Ретро " Недялко Недялков преди малко входира в администрацията на Европейската комисия свое писмо. То е адресирано до зам.-шефа на Комисията Вера Йоурова с сектор " Ценности и бистрота ", до еврокомисаря с сектор " Демокрация и демография " Дубравка Шуица, до еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс и до комисията по цивилен свободи ЛИБЕ.

Копие до писмото бе изпратено и до българските евродепутати в Брюксел.

Това е единствено първата стъпка на редакцията на ПИК за оповестяване на политическата интервенция на президента Радев в работата на опозиционни медии.



Уважаеми дами и господа,
свързани новини77829на 06.12.202158542на 06.12.2021
Казвам се Недялко Недялков, български публицист, издател на един от най-големите и най-четени новинарски уеб сайтове в България ПИК (pik.bg) и на един от най-тиражните и авторитетни седмични вестници „ Ретро “ (retro.bg) .

Повод да се обърна към вас са думи на президента на републиката Румен Радев, отправени към управителни деятели от политическа партия ГЕРБ по време на съвещания за сформиране на държавно управление на 6 декември 2021 година в постройката на президентската институция: „ Ако би трябвало да подкараме някого, щяхме да подкараме първо ПИК “.

Думите на господин Радев са пристигнали в отговор на въпрос за какво българската полиция е нахлула в редакцията на самостоятелния вестник „ Труд “ и запечатва офисите на изданието, заплашвайки публицисти с арест.
свързани новини48454на 19.10.2021
Репликата на президента бе доказана публично от зам.-председателя на партия ГЕРБ Даниел Митов, един от участниците в консултациите, както и от негови сътрудници.

Обръщам ви внимание, че президентът Румен Радев в действителност ръководи еднолично републиката в последните седем месеца посредством две служебни държавни управления, назначени персонално от него. Негов персонален избор и предопределение е и вътрешният министър Бойко Рашков, който е изпратил служители на реда в редакцията на вестник „ Труд “.

Дами и господа, одобряваме коментара на президента за една остро опозиционна към властта му медия „ Ако искахме да подкараме някого, щяхме да почнем от ПИК “, като директна закана за идна разпра с публицистите на медията. Това е неприемлива интервенция на политическо лице на висша държавна позиция в публицистичната политика на уеб страницата ни, намек за „ пролонгация “, за краткотрайна „ прошка “.

Коментарът на господин Радев идва в подтекста на серия от репресивни дейности на неговото служебно държавно управление към опозиционни медии. Както към този момент загатнах, в редакция на вестник „ Труд “ нахлу полиция и изхвърли публицистите на улицата с формалното съображение за неплащане на наем. Основание, което самите издатели на „ Труд “ отхвърлят и показват документи за платените си разноски.

Преди това уеб сайтът ПИК, както и опозиционните уеб сайтове Афера и „ Труд “ бяха подложени на невиждана хакерска офанзива, и то тъкмо в навечерието на парламентарните и президентски избори в България през ноември тази година. Седмици наред аудиторията на изданията бе лишена от достъп до тях поради виртуалната експанзия с неуточнен и до момента от управляващите генезис и гарант.

Уважаеми дами и господа, единственият късмет на публицистите от ПИК и останалите опозиционни медии в България да оцелеят в изискванията на цензура и административен произвол, наложени от президента Радев и неговото служебно държавно управление, е общественото обявяване на гореизложените обстоятелства в интернационален мащаб. Окуражаваща е и поддръжката на читателската публика, която нараства от ден дневно, след всеки следващ опит на марионетния режим да репресира самостоятелни журналистически издания.

Единственият техен „ грях “ е, че си разрешават да вадят на бял свят нелицеприятни обстоятелства от битността на президента, като този, че Конституционният съд излезе с решение, че Радев е нарушил българската Конституция, назначавайки за министър Кирил Петков, лице с двойно поданство.

Надявам се на вашето подпомагане потъпкването на свободата на словото в България да получи съответна реакция от страна на оторизираните европейски институции.

С почитание: Недялко Недялков

8 декември 2021 година





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР