Изданието The New York Times критикува решението на американското военно

...
Изданието The New York Times критикува решението на американското военно
Коментари Харесай

The New York Times: Руската авиация прогонила американските самолети от района на Дейр ез-Зор

Изданието The New York Times подлага на критика решението на американското военно командване да изтегли своя разследващ аероплан от сирийското въздушно пространство над Дейр ез-Зор. Съобщава се, че в продължение на няколко дни при започване на септември американският аероплан следил предвижването на конвоите от терористи на ИД. Той обаче бил заставен да приключи маршрута си в района заради появяване над Дейр ез-Зор „ многочислени средства на съветската военна авиация”.

Изданието оповестява, че командването на американската коалиция към този момент заяви за прекачване от терористите на обилни сили и средства от иракската граница в сирийската провинция Дейр ез-Зор. Дори по джихадистите били нанесени няколко въздушни удара от самолети на обединението в региона на сирийско-иракската граница. Едновременно с появяването на съветските самолети над Дейр-ез-Зор американските бойни самолети спрели интервенцията.

Едни американски специалисти изясняват обстановката с договореностите на Русия и Съединени американски щати реализирани по-рано. Други обаче настояват, че Съединени американски щати „ направиха още една крачка обратно в Сирия под натиска на Путин”.

В същата обява на The New York Times се оповестява, че сякаш ИД предоставила кулоар в южната част на провинция Дейр ез-Зор на групировката „ Хизбула”. На собствен ред „ Хизбула” дала обещание на ИД безвредно излизане в региона на град Абу Камал в подмяна на опцията да приберат телата на своите убити. Тази информация обаче не е доказана от публични източници.

Самолетите и вертолетите на съветските Върховен касационен съд не престават ударите по терористите от ИД точно на юг от Дейр ез-Зор. Двете съветски подводници „ Колпино” и „ Великий Новгород” преди два дни нанесоха удари по терористите югоизточно от Дейр ез-Зор.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР