Изданието Интерфакс цитира генералния директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин. Ръководителят

...
Изданието Интерфакс цитира генералния директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин. Ръководителят
Коментари Харесай

Русия се отказа да участва американския лунен проект

Изданието Интерфакс цитира генералния шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин. Ръководителят на Роскосмос съобщи, че Русия се отхвърля от взаимното строителство на лунната орбитална станция Gateway. Причината е, че Русия не има намерение да играе поддържаща роля в американския галактически план. Рогозин сподели още, че Русия има намерение да сътвори своя лична транспортна галактическа система.

Според Рогозин, Русия може да реализира личен план за създаване на галактическа станция в орбита на Луната дружно със своите сътрудници от БРИКС.

„Дали това ще бъде съветска или интернационална лунна станция ще се реши посредством договаряния. Възможно е това да бъде взаимна станция, построена дружно с нашите другарски страни – страните от БРИКС“ – означи Рогозин.

Ръководителят на Роскосмос публично подсети, че Русия има намерение да стартира своя безпилотна лунна стратегия през 2021 година.

Проектът The Gateway, който преди този момент се наричаше Deep Space Gateway, както и Lunar Orbital Platform — Gateway има за цел да стане междинна точка за бъдещите задачи в дълбокия космос.

Съвсем неотдавна Русия съобщи, че не има намерение да се отхвърля от присъединяване в орбиталната лунна станция. Да си напомним, че Русия и Съединени американски щати подписаха през 2017 година контракт за взаимна работа върху Gateway. Но в този момент всичко се промени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР