Изданието Файненшъл Таймс съобщи в сряда, 4-ти октомври, че Европейската

...
Изданието Файненшъл Таймс съобщи в сряда, 4-ти октомври, че Европейската
Коментари Харесай

Европейската комисия глоби Amazon с няколко стотин милиона евро

Изданието Файненшъл Таймс заяви в сряда, 4-ти октомври, че Европейската комисия е взела решение да санкции с няколко стотин милиона евро софтуерният колос Amazon.

Според изданието, санкцията е наложена за потреблението на скица за укриване на налози в Люксембург.

По-рано, европейската комисия насочи сходни решения и против Apple в Ирландия, “Старбъкс” в Холандия и Amazon и Fiat в Люксембург. Тя също по този начин изиска Белгия да събере недоплатени налози от 35 компании.

Спомнете си, че европейският съюз може да ускори натиска върху Ирландия, защото страната към момента не е събрала налози в размер на 13 милиарда евро от Apple.

Струва си също да се подсети, че известният американски вложител и водещ на най-популярните подкасти Джеймс Алтачър съобщи, че най-голямата в света платформа за търговия Amazon ще стартира да приема Bitcoin като заплащане през октомври тази година. За това написа изданието Squawker.

“Сигурен съм, че Amazon ще стартира да приема биткоини. Те нямат различен избор. И това ще бъде най-повратния миг, който ще докара до основаването на голямо благосъстояние, което ние в никакъв случай преди не сме виждали. Също би трябвало да помним и историческия опит на компанията да изпревари съперниците си в региона на ритейла” — написа Алтачър.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР