Изданието 2022 година на конкурса Световен автомобил на годината навлезе

...
Изданието 2022 година на конкурса Световен автомобил на годината навлезе
Коментари Харесай

Световният автомобил на годината 2022 ще бъде електромобил

Изданието 2022 година на състезанието Световен автомобил на годината навлезе във финалната си фаза, откакто журито разгласява имената на финалните тройки в главната и шестте подкатегории.

В главната категория- Световен автомобил на годината 2022 , финалната тройка е формирана от 100% електрически (BEV) модели- Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 и Kia EV6.

За оценката Световен електромобил на годината ще спорят Audi e-tron GT, Hyundai Ioniq 5 и Mercedes-Benz EQS, Световен градски автомобил на годината ще бъде определен сред Opel Mokka, Toyota Yaris Cross и Volkswagen Taigun, а BMW iX, Genesis GV70 и Mercedes-Benz EQS ще излъчат победител в категорията Световен първокласен автомобил на годината .

Тройката финалисти в категорията Световен състезателен автомобил на годината е формирана от Audi e-tron GT, BMW M3/M4 и Toyota GR86/Subaru BRZ, а тази за Световен авто дизайн на годината от Audi e-tron GT, Hyundai Ioniq 5 и Kia EV6.

Крайното класиране в състезанието Световен автомобил на годината 2022 ще бъде оповестено по време на интернационалното ревю в Ню Йорк на 13 април.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР