Изданието 2022 година на ежегодните награди Das Goldene Lenkrad поднесе

...
Изданието 2022 година на ежегодните награди Das Goldene Lenkrad поднесе
Коментари Харесай

Електрически модел на нова за ЕВропа китайска марка победи Mercedes EQE и Kia EV6 GT в Германия

Изданието 2022 година на годишните награди Das Goldene Lenkrad сервира забавна изненада, откакто в една от главните категории " Средноразмерен и Горен клас " победител стана представител на напълно нова както за територията на Европа, по този начин и за света (извън Китай) като цяло, марка.

Става въпрос за китайската компания производител на високотехнологични напълно електрически коли NIO, която завоюва в категорията с модела си ET7, откакто на финала се изправи против също по този начин 100% електрические Mercedes EQE и Kia EV6 GT.

Основаната едвам преди 8 години компания NIO разгласи навлизането си на европейския пазар, в лицето на Германия, Нидерландия, Дания и Швеция, едвам в , само че към този момент може да се похвали с първо съществено самопризнание на континента.

NIO ET7 е първата кола, създадена въз основата на второто потомство софтуерна платформа на компанията, като предлага на потребителите впечатляващо богато общоприетоо съоръжение с редица умни софтуерни, конструкционни и софтуерни решения за възстановяване на комфорта и сигурността.

Интересно развиване при модела се чака да настъпи през последното тримесечие на тази година, когато марката ще започва абонаментен проект за самостоятелно ръководство NIO Autonomous Driving (NAD). От компанията дават обещание, че последователно тази система ще покрие потребностите за самостоятелно придвижване както на високоскоростни пътища, по този начин и в градска среда, както и по време на развиваната от NIO скица за автоматизирана замяна на разводнен батериен детайл със зареден.

NIO ET7 беше показан от компанията при започване на предходната година, като дебютира с обещанието да предложи опция за изминаването на 1000 километра* с един заряд на батерията си.

Електромобилът е с съществени габарити дължина 5098 мм, височина 1505 мм и широчина от съвсем 2 метра (1987 мм), а междуосието му е 3060 мм.

Базовата версия на NIO ET7 ще се предлага с батериен блок с потенциал от 70 kWh и предстояща самостоятелност от над 500 километра (NEDC стандарт), след което е позиционирана трансформация с батерия 100 kWh и самостоятелност от над 700 километра, а топ версията ще разполага с акумулаторен блок със 150 kWh и независимост на придвижване в продължение на повече от 1000 километра.

*NEDC стандарт
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР