Издадената заповед за арест на руския президент Владимир от Международния

...
Издадената заповед за арест на руския президент Владимир от Международния
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Путин е унижен на световната сцена със заповедта за арест

„ Издадената заповед за арест на съветския президент Владимир от Международния углавен съд е в действителност голяма вест. За последно през 2009 година е имало заповед против настоящ президент и това е бил президентът на Судан. Той е упрекван в закононарушения против своя народ.

През 2011 година е имало такава заповед против Муамар Кадафи – към този момент след рухването му от власт, която докара до неговия арест и неговата гибел. Това в действителност е сериозен акт, който демонстрира решимостта на съда в Хага да разобличи военни закононарушения, които се правят в Русия “. Това разяснява пред БТВ някогашният заместник-външен министър Милен Керемдчиев.

„ Путин е унизен на международната сцена. Русия не признава решението на Международния углавен съд, само че 123 страни са членки на Римската спогодба. Той няма да може да пътува в тях. Те поемат ангажимент търсено лице от съда в Хага да бъде мигновено арестувано и излъчено на управляващите. Пътуванията на Путин ще се лимитират до доста малко, то и сега е по този начин, само че към този момент няма да може да посещава и световни конгреси – като Г7 и Г20 “, изясни Керемдчиев.

„ По-големият проблем за Путин е, че светът се сплотява и демонстрира, че в действителност в Украйна се правят зверства и закононарушения изключително към деца “, уточни още той.

„ Много мъчно може да се арестува държавен глава на една от най-силните военно страни. Според мен Путин няма да направи опит да провокира интернационален скандал, като посети някоя от тези 123 страни. В един миг обаче той няма да бъде на власт, идващото съветско държавно управление може да реши той да бъде екстрадиран в Хага и да бъде съден като военнопрестъпник. Такива случаи има за някогашни югославки генерали. Те бяха съдени и наказани на затвор. Тази заповед за арест ще тежи на главата му, до момента в който бъде наказан или до момента в който е жив “, разяснява Керемедчиев.

„ Русия и президентът Путин са сложени в още по-голяма изолираност в сравнение с са сега. И това е следващата стъпка страната да бъде извадена от връзката ѝ със западния свят, тя ще се обърне по-скоро към Китай “, добави още той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР