Изчислиха кой е с най-голяма преднина, ако изборите се проведат

...
Изчислиха кой е с най-голяма преднина, ако изборите се проведат
Коментари Харесай

Нови избори? Ето кой печели!

Изчислиха кой е с най-голяма преднина, в случай че изборите се проведат сега:  

Два месеца след предварителните парламентарни избори електоралната картина в страната не търпи основна динамичност спрямо резултатите от вота през октомври. Това са най-общите заключения от декемврийското изследване на проучвателен център „ Тренд “ по поръчка на 24 часа.
-->
ГЕРБ остава водач с 25,8% от гласуващите. „ Продължаваме промяната “ държат второто място с 19,2% от гласуващите, на безапелационна отдалеченост от Движение за права и свободи (11,6%) и „ Възраждане “ (11,3%). Българска социалистическа партия резервира петото място с 9% поддръжка от гласуващите, следвана от „ Демократична България “ с поддръжка от 7,3% и „ Български напредък “ (4%).

Парламентът с рекордно невисок рейтингПрез декември се регистрира рекордно невисок % позитивна оценка за работата на Народното събрание - 9%, а над девет пъти повече, или 82% дават негативна оценка.

Малко над една четвърт (26%) пък правят оценка позитивно работата на служебния кабинет. Сред всички партийни електорати негативната оценка за работата на държавното управление е по-висока от позитивната. Изключение прави само Българска социалистическа партия, измежду чиито симпатизанти дяловете на позитивна и негативна оценка са изравнени. С най-критични оценки за служебния кабинет са симпатизантите на ГЕРБ и „ Възраждане “.

Само 12% от всички пълнолетни българи правят оценка 2022 година като добра година за България, а 79% като неприятна. Лошите оценки за годината започнаха още с Ковид пандемията през 2020 година и се задържаха през 2021 година Войната в Украйна, политическата рецесия и инфлацията евентуално са от главните причини на българите за неприятната оценка за отминаващата 2022 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР