Изборният процес приключи без сериозни инциденти. Посочихме няколко потенциални проблема

...
Изборният процес приключи без сериозни инциденти. Посочихме няколко потенциални проблема
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Изборният процес приключи без сериозни инциденти

" Изборният развой завърши без съществени произшествия. Посочихме няколко евентуални казуса и терзанията ни се осъществиха ", съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По думите му е станало ясно, че с връщането на хартиената бюлетина се усилват опитите да се манипулира вотът.

" Станахме очевидци на това и противодействахме сполучливо на тези практики. Досъдебните производства при тези избори са два пъти повече по отношение на предходните. Тези практики обаче не повлияха значително на резултатите от изборите ", добави Иван Демерджиев.

Вътрешният министър добави, че постоянно в избираемите описи се включват лица познати на полицията, които се занимават с практики по пазаруването на гласове.

" И на тези избори имаше такава наклонност. Апелирам политическите партии да ревизират точно хората, които включват в описите, тъй като в противоположен случай остава усещането, че се включват хора, с цел да получат имунитет и да правят тази активност безпроблемно ", акцентира Демерджиев.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи съобщи, че са формирани 143 досъдебни производства, което е съвсем 90 % повече от предходните избори.

" Над 800 очевидни сигнала отработиха органите на Министерство на вътрешните работи и към 500 оперативни. Всеки един сигнал е тестван ", означи Петър Тодоров и добави, че са издадени 2100 предупредителни протокола.

Петър Тодоров разясни, че от тези 143 досъдебни производства към 30 са бързи производства, арестуваните лица са 126.

" Не беше позволено всеобщо пазаруване на гласове, а в противен случай има намаляване ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Не позволихме хибридните офанзиви, които се развиха при започване на предходната седмица от дейности на малолетни лица най-вече на наша територия, да повлияят на спокойното протичане на изборния развой. Избирателната интензивност е малко по-висока спрямо предходните избори. Вследствие на новия протокол, който се одобри, даже да има бомбени закани при започване на идната седмица, няма да се стига до затваряне на учебни заведения или други публични здания. Вярвам, че този проблем остана в предишното ", акцентира вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му при корпоративния избор доста по-трудно се потвърждава съществуването на закононарушение. " Имаме производства и инспекции. Основните сигнали по линия на корпоративния избор касаят политическа партия ГЕРБ, сподели още Демерджиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР