Изборните протоколите са максимално улеснени и тяхното коригиране не е

...
Изборните протоколите са максимално улеснени и тяхното коригиране не е
Коментари Харесай

ЦИК: Протоколите са лесни, няма промяна

" Изборните протоколите са оптимално улеснени и тяхното поправяне не е належащо. Премахнати са някои юридически инструкции и с тях може да се работи, без да е нужна доста профилирана подготовка ".

Това сподели представителят на ЦИК Димитър Димитров на днешния брифинг на ЦИК, в отговор на отправени от ГЕРБ през днешния ден упреци за съзнателно усложнени протоколи.

ЦИК няма да трансформира протоколите, тъй като в тях няма нито един ред, който да не подхожда на условията на Избирателния кодекс, безапелационна беше и другият представител Таня Цанева.

" Ако ЦИК схване предложенията, които се чуват в общественото пространство, да не се попълнят тези кафези, а този протокол да се занесе в РИК и Изчислителния център, разбирате, че тогава към този момент биха могли да се появят подозрения за някаква операция на тези протоколи ", разяснява още Цанева.

Общо 465 е окончателният брой на СИК в чужбина, назначени от Централната изборна комисия, заяви Цанева.

Водят се диалози с страните с вечерен час, той да не се ползва за нашите сънародници, които желаят да гласоподават, уточни говорителката.

Димитър Димитров сподели, че през днешния ден в 12.00 часа е завършило последното образование на софийските РИК, на което са участвали и медии

Към момента в ЦИК са се записали общо 4 социологически организации за изследване в изборния ден и 22 наблюдателски структури, с общо 1835 наблюдаващи, само че тяхната регистрация продължава, сподели Таня Цанева.

Края на март ще завърши узаконяването на машините, само че от Държавната организация за електронно ръководство са декларирали, че нямат никакво съображение за терзание във връзка с машините, сподели Цанева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР