Изборите са най-добрият изход от всяка една политическа криза. Това

...
Изборите са най-добрият изход от всяка една политическа криза. Това
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Изборите са най-добрият изход от всяка една политическа криза

Изборите са най-хубавият излаз от всяка една политическа рецесия. Това съобщи водачът на „ Възраждане " Костадин Костадинов в предаването „ Неделя 150 " по БНР.

Когато е явно, че не може да се реализира единодушие в този парламент, отива се на нови избори, уточни Костадинов. Той сподели, че българските гласоподаватели не са константна големина, те трансформират своите настройки и се появяват нови гласоподаватели.

Според него няма по какъв начин да се стигне до образуване на държавно управление с третия мандат, в случай че не се случи доста интензивно и съществено политическо блудничество. ГЕРБ и „ Продължаваме Промяната " се взаимоизключват като подкрепящи се сили, сподели Костадинов.

Още преди месец и половина Радев сподели, че съгласно него изборите през зимата са неприятен вид за България и по тази причина най-добре е да се случат някъде към края на март или началото на април, разяснява Костадинов. По думите му, действително видяно, тази заложена от него задача към този момент съвсем се е изпълнила. Какво чакаме още, попита Костадинов.

Според него, в случай че има политическа мощ, която отива на избори с концепцията да каже на своите гласоподаватели: ние се борим, с цел да влезем в Народното събрание, с цел да станем шеста или седма политическа мощ и по-късно да създадем някакво съдружно ръководство, което да получи министерство и половина, е обречена.

Истината е, че по-голямата част от българските политически партии работят тъкмо по този метод, уточни Костадинов. Според него заради тази причина не се получават значително нещата в Народното събрание. По думите му, в случай че са били част от общия политически хор в страната, до момента държавно управление от дълго време е щяло да има и то е щяло да е устойчиво. Костадинов означи, че „ Възраждане " не се интересуват от персонални постове и облаги, а от кардинални политики.

Ние беседваме с всички и считам, че това е редно и обикновено, добави Костадинов. Според него даже и да имат политически разлики, това не значи, че би трябвало си мълчат. Оказва се, че няма по какъв начин да преодолеем тези разлики, тъй като имаме фундаментални ценностни разминавания с другите политически сили в Народното събрание, съобщи Костадинов.

Ние считаме, че преди всичко би трябвало да е българският народен интерес, а всички останали са безапелационни, че преди всичко би трябвало да бъде общностният интерес и България би трябвало да съблюдава ползите на съюзите, в които взе участие, разяснява Костадинов. По думите му двата типа интерес доста постоянно не съответстват.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР