Изборите приближават и политическите страсти се нажежават все повече. По

...
Изборите приближават и политическите страсти се нажежават все повече. По
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов пред ПИК: Герджиков и Радев отиват на балотаж, Карадайъ се очертава за третото място. ГЕРБ ще спечели парламентарния вот

Изборите доближават и политическите пристрастености се нажежават от ден на ден. По традиция компроматните войни сред партиите взимат връх.

Политиците все по-настоятелно отклоняват вниманието от по-важните за народа парламентарни избори към президентските. Хората обаче са изтощени да вървят до урните за трети път тази година, по тази причина се чака изборната интензивност да бъде дребна. Изборната серия се оказа безусловно безсмислена и това също обезкуражи народа.

Потърсихме за коментар на предизборната обстановка проф. Михаил Константинов.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Изборите наближават със страшна мощ. Ше отидат ли да гласоподават хората или ще предпочетат да вървят за гъби, проф. Константинов?

- По две аргументи ще има хора, които няма да отидат да гласоподават. Първата е страхът от машините, втората - влошаващата се Коронавирус конюнктура.

Особено по-възрастните хора изпитват огромен боязън хем да не се изложат на машините, хем да не се заразят.

- А не се ли плашат от този избирателен вид 2 в 1?

- Правили сме и различен път избори 2 в 1. Първите бяха на 13 октомври 1991 година След Великото национално заседание. Бяха парламентарни и локални избори, които са най-сложните.

През 2011 година имаше президентски и локални.

Не е толкоз ужасно. Както споделих, хората се опасяват от машините и от епидемията.

- Проф. Анастас Герджиков против Румен Радев - това е главният дуел. Как виждате развоя му?

- Засега чакам да има балотаж сред двамата. Като Радев влиза с по-добър резултат в него. А който влиза по-добре, печели.

- На какво се дължи този непълен за победа резултат на проф. Герджиков? Дали не е поради непрекъснатото му еманципиране от ГЕРБ или на късното му издигане?

- Резлутатът на проф. Герджиков не е по-слаб от този на ГЕРБ. Той, съгласно обстановката сега, има 30% утвърждение, ГЕРБ - 25%.

Лозан Панов събира по-малко от " Демократична България ". Мустафа Карадайъ се бори за третото място. За него ще гласоподава Движение за права и свободи. Ето ти ги 10%. А за Панов утвърждението е към 7%.

Да отиваш да се регистрираш в последните 5 минути. Това е неприемливо. Винаги може да се случи в последния миг. Електронният автограф важи, само че единствено в случай че има сделка сред страните. Крайно време е да стартират да четат законите. Но то какво ли четат?!

- За Радев ще гласоподават ли хората на Българска социалистическа партия?

- Да. Защото няма за кого различен. Ако не харесваш Герджиков, ще гласуваш за Радев. Левите няма по какъв начин да гласоподават за Панов.

- Социолозите дават преднина на ГЕРБ на парламентарния избор? На какво се дължи този резултат след толкоз митинги против тях?

- ГЕРБ си има своята поддръжка. Като махнеш юлските избори, ГЕРБ постоянно е бил най-голямата партия.

Ако аз съм последовател на ГЕРБ, ще гласоподавам за тях. Ако не съм, какво да върша, като виждам другите какви дивотии вършат. Пак за тях ще гласоподавам.

От умните и красивите останаха единствено красивите. А какъв брой са красиви, това е различен въпрос. Това могат да кажат единствено техните сътрудници.

Който е тръгнал пренебрежително към народа си, постоянно е губил.

А имаме и Харвардска двойка, която лъже по този начин, както те гледа в очите. Българският народ е чудноват. Ние, от моето потомство, се срамувахме да лъжем.

А в този момент тези двамата лъжат и хората мислят, че това е добре. Чак им се удивлявам какви майстори са. Човек от време на време се възхищава и на непозитивното. Майстори лъжци.

От разнообразни светове идваме.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР