Избори се провеждат днес и в Черна гора, но за

...
Избори се провеждат днес и в Черна гора, но за
Коментари Харесай

Изненада! Още една страна избира парламент, друга - президент

Избори се организират през днешния ден и в Черна гора, само че за президент. На втория тур над половин милион гласоподаватели би трябвало да дефинират кой ще е президентът на страната. Двубоят е сред политика ветеран и сегашен държавен глава Мило Джуканович и някогашния стопански министър Яков Милатович, осведоми България Он Еър.

Джуканович, претендент на Демократичната партия на социалистите, завоюва 35,37% от гласовете на първия тур. 37-годишният Милатович получи 30% на първия тур. Той е претендент на придвижването " Европа в този момент "  и подчертава върху евроинтеграцията на Черна гора, която е претендент за пълноправно участие в Евросъюза. Ако надделее Джуканович, той ще получи трети петгодишен мандат.
-->
Днес избират парламент и в още една страна от Европейския съюз – Финландия. Прогнозите сочат оспорвана конкуренция сред три партии. Сред тях са социалдемократите на министър-председателката Сана Марин, които се борят за втори мандат в ръководството. Основните им противници са десноцентристката Национална съдружна партия и други десни, наречени " Финландците ".

Според изследванията и трите може да завоюват към 20% от гласовете, което допуска сложни договаряния за държавно управление. Изборите се организират в светлината на историческото решение на Финландия да се откаже от обичайния си неутралитет.

До няколко дни се чака страната да стане публично член на НАТО, откакто тази седмица и Народното събрание на Турция ратифицира присъединението ѝ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР