Изборът пред нашите съграждани е ясен. Той не е толкова

...
Изборът пред нашите съграждани е ясен. Той не е толкова
Коментари Харесай

Борис Цветков:Ще спасим парка край езерото в Дружба

Изборът пред нашите съграждани е явен. Той не е толкоз ляво - дясно, а дали им харесва по какъв начин се развива града. Темповете, с които се развива. Посоката, в която се развива и дали желаят да получат още от същото. Вторият вид е да предпочетат смяната. Това сподели Борис Цветков, претендент от Българска социалистическа партия за кмет на регион „ Искър “ и за общински консултант, в ефира на ТВ Европа. Той изясни, че доста преди социалистическия интервал на развиване на София, е признат проект, който подсигурява компенсиране на това, че София е в долина и се получава повече запрашеност и мъглявост. Ето за какво са планувани три огромни клина, през които да влиза чист въздух от Витоша и да става естествена вентилация на въздуха в София. Според Цветков през последните 25 - 30 години, с поредност бездарни и даже незаконни решения на ръководещите Столична община, това е опорочено.

" Има хубави кооперации в нови квартали. Те, обаче на процедура, са едни скъпи гета. Няма улици, по които да се разминат умерено две коли. Няма никакво озеленяване, велоалеи и тротоари. Няма детски градини, паркове, поликлиники. Дори градският превоз мъчно може да влезе в такива квартали “, сподели Цветков и добави, че не може човек, който е управлявал 10 години града да каже: „ Аз се диференцирам от главения проектант “ и да трансферира на него цялата виновност за свършеното и несвършеното.

" Паркът към езерото в „ Дружба “ е емблематичен. Това е мястото, където се прави Богоявленският водосвет, както и една гражданска самодейност „ Хоро край езерото “, уточни Цветков. Той изясни,че към него има реституирана частна благосъстоятелност, която е отредена за озеленяване. Но кметът Фандъкова и нейният екип към този момент десета година не започват и не завършат процедура по отчуждаване. „ Ако бъда определен, неотложно ще стартира отчуждаването на тези частни терени, които са отредени за озеленяване “, безапелационен бе Борис Цветков. Така ще се предотврати строителството на пететажна постройка, която ще разцепи парка на две.

Кандидатът за кмет на „ Искър “ уточни, че при демографската рецесия, в това число и в София, има 7164 деца без места в общинските детски ясли и градини. Според него е необяснимо, че при цялостна поддръжка за всеки план за създаване на детски градини, този проблем още не е решен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР