Изборът на нов тамбурмажор* на духовия оркестър на прокуратурата раздвижи

...
Изборът на нов тамбурмажор* на духовия оркестър на прокуратурата раздвижи
Коментари Харесай

Прокурор върху ръждясал ламаринен покрив

Изборът на нов тамбурмажор* на духовия оркестър на прокуратурата раздвижи спарения юридически въздух. Неочакван ноемврийски фьон се втурна по билото на правния Олимп. Издуха облаци и мъгли, с цел да зърнем великолепието на двама незаменими исполини прависти. Те омаяха мнозина.

От Франция, родината на прокуратурата, пристигна новината, че фамозната компания " Мишлен " е оценила качествата на досегашния основен прокурор и му е предложила да стане нейно рекламно лице.

- Насочихме се към Негово Главнопрокурорство Сотир и поради корпулентната му снага, и поради чаровните му по детски любопитни очета. Неговият внушителен корпус поразително наподобява на нашия фирмен знак - известното навсякъде гумено дребосъче Бибендум - споделя френският гуру на рекламата Готие Гастон и продължава. - У Сотир откриваме освен търсената телесна непосредственост с Бибендум, само че и изтънчен масонски аристократизъм. Тази амалгама дава нещо доста възвишено. От една страна, е Пантагрюеловата охота към пиршеството - правилото за изобилието, от който е проникната цялата природа. От друга страна, стои юридическата норма, строга и постоянно будуваща, подготвена да управлява пируването и да го избави от самоизтребление. Ние ще предложим на Сотир да прави регулярни турове в ресторантите от Червения гид на " Мишлен ". Сигурни сме, че всяко негово посещаване там ще се трансформира в гурме празненство, в което наклонността към обилие е в диалектическо единение с правните кулинарни правила. За тази реклама на Сотир му е препоръчано заплащане от 2 млн. евро годишно - разяснява Гастон.

Повлияна от очарованието на Иван, новия основен прокурор, " Мишлен " е предложила и друга преференциална оферта. Тя е подготвена да доставя преференциално  каучукови произведения за потребностите на основната прокуратура: от автомобилни и велосипедни гуми до садо-мазо камшици за тиймбилдинги и други юридически увеселения.

Отминалият избор на основен прокурор въодушеви и археолозите от Българска академия на науките. Те интензивно търсеха и откриха артефакти, доказващи, че първият основен прокурор е роден и живял в днешните български земи. Разкопки до село Свещари разкриха гробница на благороден тракиец. Недовършената украса на стените и тавана демонстрира, че той е умрял, преди безконечният му дом да получи Акт 16. Трите страни на помещението са завършени като колонада, само че вместо на колони корнизът е положен върху кариатиди - женски фигури с вдигнати нагоре ръце с белезници. Над тях има стенна живопис, представящ обреда хероизация - обожествяване на владетеля мъртвец. Той е изобразен да получава златен венец от ръцете на Памид - почитано тракийско провидение, калеко на богинята Темида. Владетелят е облечен в пурпурна роба. Главата му е обръсната и полирана до искра. Върху нея се чете татуиран надпис на гръцки - " прокурорска глава ", последван от номер на указа, с който му е дадена тази купа. На лявата му китка има гривничка от червен конец - знак на висша юридическа власт, притежаващ апотропейна мощ. Тези обстоятелства безапелационно потвърждават, че гробницата е на един от първите тракийски прокурори. Стенопописът съдържа подиуми, изобразяващи негови правни подвизи: арестуване на тракийски предприемач със съмнителна известност, конфискация на амфори с безбандеролно вино. Археолозите допускат, че гробницата е от III век пр.н.е.

Изборът на основен прокурор въодушеви и фолклориста проф. Георг Краев. Неговата нова студия изследва паранормалното въздействие на пространството върху разрастващите се в историческия континуум събития. Както знаем, изборът на основен прокурор се организира в постройката на Висш съдебен съвет на столичната улица " Екзарх Йосиф " 12. 

- В този сектор улицата се е развивала неотменно като комерсиално средище - твърди проф. Краев. - Не е инцидентно, че там са Централните хали и оживеният Женски пазар. Между тях е Омбудсманът на улица " Вашингтон ", Хеликонът на дребните магазинчета и амбулантните търговци.

Познавачът на остаряла София Драган Тенев споделя, че наоколо до сегашната постройка на Висш съдебен съвет се е помещавала канцеларията на Дружеството на каранто-тумбарджиите и бумбарджиите, т.е. търговците на карантия. Наблизо е била сергията на трима братя евреи, продавачи на кюлоти. На номер 10 се е намирал хотел " Лидо Венеция " - 84 стаи с по едно и две кревати, парно отопление, бани, бърза и почтена прислуга, както написа в рекламата му. В него постоянно е отсядал касоразбивачът виртуоз Емануел Шалом Шпеер - майстор Герш. А в изкопа при градежа на Висш съдебен съвет са открити две вампирски погребения. Изводът на проф. Краев е, че историческите данни дефинират този сектор от улицата като зареден с паранормални сили, влияещи умерено отрицателно върху протичащите там събития. Най-често това води до индуциране на податливост към спорене, свадливост и содомия.

- Прокурор върху ръждясал ламаринен покрив! - загадъчно обобщава изследването си проф. Краев.

_________

*Тамбурмажор - основен полкови барабанчик
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР