Изборът на главен прокурор, който отхвърля принципите на разделение на

...
Изборът на главен прокурор, който отхвърля принципите на разделение на
Коментари Харесай

Радан Кънев предупреди Европарламента, че България е пред тежка институционална криза

Изборът на основен прокурор, който отхвърля правилата на разделяне на управляващите и независимостта на съда, е крачка към тежка институционална рецесия. Такава рецесия отваря вратата към безвластие и проведена престъпност, сходни на тези от средата на 90-те. Това съобщи евродепутатът от "Демократична България " Радан Кънев. Той приказва пред евродепутатите в рамките процедурата за едноминутни изявления по въпроси с политическа значителност.

По думите му течащият избор на нов основен прокурор и невижданият напън върху медиите пораждат паника, която би трябвало да е освен българска, само че и общоевропейска. Главният прокурор е с на практика неограничени пълномощия, със 7-годишен мандат, без опция за предварително преустановяване. Единственият претендент за тази позиция в своята стратегия нападна правилото на разделяне на управляващите и заплашва независимостта на съда, показва още евродепутатът.

Кънев визира тематиката за трендовете на напън върху медиите, за които все по-често се приказва в страната ни в последно време. Той отбелязва, че натискът се показва в това медиите да покажат само обвинителната точка по съответни каузи и по този метод да се трансформират в страна в наказателния развой. Втората линия не да бъдат уволнявани сериозни към прокуратурата публицисти. "Натиск, който докара до невиждано събитие за последните 100 години - прекъсване на излъчването на Българското национално радио ", безапелационен е евродепутатът. Според него подобен избор ще бъде знак за институционална рецесия и това ще отприщи вълна на безвластие в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР