Изборът дали да се гласува с машина или с хартиена

...
Изборът дали да се гласува с машина или с хартиена
Коментари Харесай

Защо се налага да остане и хартиеният вот?

Изборът дали да се гласоподава с машина или с хартиена бюлетина би трябвало да бъде на хората, разгласи в предаването " Лице в лице " по бТВ националният представител от Политическа партия ГЕРБ Десислава Атанасова по отношение на последните промени в Изборния кодекс, съгласно които на всички типове избори, с изключение на на локалните, гласоподавателят ще може по собствен избор да гласоподава с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласоподаване.

" Основната причина е фактът, че не всички български жители могат да употребяват машини при един толкоз значим развой и те на процедура ще бъдат лишени от правото си да гласоподават, тъй като не познават добре технологиите. Освен това, в случай че забраним напълно хартиените бюлетини, тогава ще лишим една част от българските жители от правото им въобще да гласуват``, стимулира се депутатката от ГЕРБ и добави, че има доста хора, които избират хартиената бюлетина.

До този миг партия ГЕРБ не е провела нито едни парламентарни избори. Единствените избори, извършени от ГЕРБ, бяха изборите за президент и не считам, че някой ги е оспорил. Смятам, че бяха почтено извършени, отговори Атанасова на нападките, че ГЕРБ цели имитация на изборния развой.

" Категорично не е правилно, че болшинството се крепи на гласовете на Движение за права и свободи за кворум. Днес неведнъж сътрудниците от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи излизаха и влизаха в залата, с цел да неодобряват опитите по текстовете за Изборния кодекс``, уточни Десислава Атанасова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР