Избор на ваксина ще има във ваксинационните центрове. При личните

...
Избор на ваксина ще има във ваксинационните центрове. При личните
Коментари Харесай

Избор на ваксина ще има във ваксинационните центрове, не при личните лекари |

Избор на ваксина ще има във имунизационните центрове. При персоналните лекари това е трудноосъществимо, защото няма условия за предпазване на някои от типовете ваксини. Това изясни по bTV заместник-председателят на Българския лекарски съюз и член на имунизационния щаб доктор Николай Брънзалов.

Той прикани да не се опълчват имунизационните пунктове на персоналните лекари и удостовери, че в електронния регистър за записване за имунизация семейните практики не попадат. Според него обаче джипитата ще могат да получават информация кой от пациентите им се е ваксинирал в тези пунктове, с цел да актуализира личния си лист.

До момента общопрактикуващите лекари са сложили 45 000 дози, сподели доктор Брънзалов и акцентира, че сътрудниците му упорстват да получат най-малко 50% от количествата контрактувани ваксини. Той разяснява и казуса с доставките, наблягайки, че не е единствено в България:

" Договорени бяха огромни количества, платихме ги, а в този момент се оказва, че не можем да ги получим в точния момент. Това не може да не се отрази и на нашата работа ", сподели доктор Брънзалов и изрази вяра, че отсега нататък доставките ще бъдат по-ритмични.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР