Избор на лидер, пълно обновление на евролистата, обновление в партията,

...
Избор на лидер, пълно обновление на евролистата, обновление в партията,
Коментари Харесай

БСП `24: избор на лидер, подмяна на евролистата, без коалиции в СОС

Избор на водач, цялостно обновяване на евролистата, обновяване в партията, сами в Столичния общински съвет.

Така наподобява Българска социалистическа партия при започване на политическата 2024 година Днес партията организира първия си пленум от месеци насам.

" От юли до септември Българска социалистическа партия ще организира цялостен цикъл доклади и избори в партията. През октомври ще се организира директният избор на ръководител от всички членове на партията. Конгресът на Българска социалистическа партия е през ноември, на него ръководителят би трябвало да стъпи в нов 4-годишен мандат. "

Това е едно от решенията на Столетницата, като през днешния ден лидерката Корнелия Нинова не сподели дали ще се кандидатира. Уставът разрешава единствено два поредни мандата, съгласно промените от 2017 година Нинова е отпред от 2016 година За опозицията тя към този момент кара втория си мандат, само че поддръжниците й в партията считат, че тъй като е определена по старите правила, то има право на още един. Самата дефиниция " ръководителят би трябвало да стъпи в нов 4-годишен мандат " обаче навежда на мисълта за предупреден избор (освен в случай че не е неточност на езика).

От февруари в Българска социалистическа партия стартират събранията на главните партийни организации за номинации за евродепутати и разискване на платформата ни за европейските избори в цялата партия. През март следват конференции, които ще прегледат и одобрят номинациите, и ще ги изпратят в Националния съвет, взеха решение още социалистите.

През април Българска социалистическа партия ще организира съвещание на Националния съвет, на което ще бъде подредена листата за евроизборите и дефинитивно ще бъде призната платформата, която към този момент е предходна на разискване в цялата партия. Имената на претендентите за евродепутати ще бъдат ясни през април, съобщи водачът на Българска социалистическа партия в отговор на въпроси на медиите.

От всички депутати на левицата сега, само Цветелина Пенкова не е в неприятни връзки с " Позитано " 20. 

Тази година за Българска социалистическа партия, с изключение на европейски избори ще има и цялостен цикъл доклади и избори в партията – ще се избират нови управления от главните партийни организации, общински ръководители, регионални, делегати на конгреса.

Социалистите взеха още едно решение: 

" Националният съвет на Българска социалистическа партия удостовери позицията на Градския съвет на социалистите да не се влиза в управническо болшинство в София нито с ГЕРБ, нито с ПП-ДБ и удостовери номинацията на Диана Тонова за ръководител на Столичния общински съвет. "

Тоест, изрично: ПП-ДБ и Секретен сътрудник не могат да разчитат на болшинство с левицата в блокиралия в този момент общински съвет.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР