Избирателната активност на президентските и парламентарните избори в Сърбия беше

...
Избирателната активност на президентските и парламентарните избори в Сърбия беше
Коментари Харесай

Изборите в Сърбия - активността е над 50%

Избирателната интензивност на президентските и парламентарните избори в Сърбия беше 50,72% към 18:00 ч. локално време, заяви на конференция Миладин Ковачевич, шеф на Републиканската статистическа работа.

" Избирателната интензивност до 18:00 ч. на сръбската територия без Косово и Метохия беше 50,72% от броя на жителите с право на глас. В област Войводина са дали своят вот 53,29%, в Шумадия и Западна Сърбия - 52,01%, в Югоизточна Сърбия - 50,75%, а в Белград - 48,05% ", сподели той.

Председателят на Републиканската изборна комисия (РИК) Владимир Димитриевич заяви, че по време на изборния ден не е имало съществени нарушавания.

Президентските и предварителните парламентарни избори се организират през днешния ден в Сърбия. Едновременно се организират и избори за градски съвет на Белград, както и за препоръки на 12 сръбски общини, се организират по едно и също време.

По данни на РИК право на глас в Сърбия имат 6 502 307 жители. Поради демарша на непризнатите косовски управляващи първите президентски и парламентарни избори няма да се проведат на територията на сръбската самостоятелна област Косово и Метохия. Сърбите от Косово ще би трябвало да пътуват до Централна Сърбия, с цел да упражнят конституционното си право на избор.
Избирателните секции затвориха в 20:00 ч. локално време, а резултатите от изборите би трябвало да бъдат оповестени в границите на 96 часа след приключването на гласуването.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР