Избирателната активност беше голямата новина на европейските избори, защото не

...
Избирателната активност беше голямата новина на европейските избори, защото не
Коментари Харесай

Гергана Паси: Избирателната активност беше новината на европейските избори

Избирателната интензивност беше огромната вест на европейските избори, тъй като не присъстваше в нито една прогноза, съобщи в предаването " Още от деня " Гергана Паси, президент на ПанЕвропа-България.

Паси счита, че рекордната интензивност в Европа се дължи на осъзнаването, че имат какво да изгубят, в случай че Европейски Съюз се разпадне. Този път хората гласоподаваха не от боязън да не се върне предишното, а за първи път от боязън за бъдещето ".

В България наклонността беше противоположна, съгласно Паси поради деморализацията на хората от свадите и от неналичието на конфликт сред главните участници.
Гергана Паси, президент на ПанЕвропа, България: Тук Българска социалистическа партия се отхвърли от европейски спор, избирайки да насочи вниманието към локален въпрос, въпреки и значим - битката с корупцията.
Тя предвижда, че е допустимо в Европейския парламент да бъде основана напълно нова коалиция - в ляво, която да замести обичайния съюз сред ЕНП и ПЕС, който към този момент няма да е задоволителен за образуване на болшинство.

Според нея в идващия Европейски парламент все по-често ще сме очевидци на тематични обединения, което ще значи, че би трябвало по-отдалеч да формираме позиции и да планираме ползите си, с цел да можем да ги отстояваме.

Основните диспути в бъдещия Европейски парламент съгласно Паси ще са свързани с битката с климатичните промени, върховенството на закона и бъдещото дълготрайно европейско финансиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР