Избирателите на демократите в САЩ изразяват по-малка подкрепа за кандидатурата

...
Избирателите на демократите в САЩ изразяват по-малка подкрепа за кандидатурата
Коментари Харесай

Републиканците са хладни към кандидатурата на Тръмп, демократите - още по-хладни към Байдън

Избирателите на демократите в Съединени американски щати показват по-малка поддръжка за кандидатурата на президента Джо Байдън за втори мандат през 2024 година спрямо поддръжката на републиканците за някогашния президент Доналд Тръмп за Белия дом, демонстрира изследване на " Ройтерс " / " Ипсос ", представено от Българска телеграфна агенция.

Това е евентуално обезпокоителен знак за Байдън, до момента в който още се готви да разгласи своята акция за преизбиране.

Петдесет и два % от записаните демократи считат, че Байдън не би трябвало да се кандидатира за втори мандат, спрямо 40% от републиканците, съгласно които Тръмп не би трябвало да се кандидатира още веднъж. Това демонстрира национално изследване, което събра отговорите на 4408 пълнолетни в интервала 6-13 февруари.

Взети дружно, резултатите демонстрират, че доста американци от повтаряне на борбата през ноември 2020 година, извоювана от Байдън. Малко по-късно Тръмп направи погрешни изказвания, че изборите са му били откраднати посредством необятно публикувана изборна машинация, а негови поддръжници нападнаха Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година, пробвайки се да не разрешат на Конгреса да утвърди изборната победа на Байдън.

" Мисля, че резултатите демонстрират, че равнището на поддръжка на Байдън е много едва ", сподели Кайл Кондик, избирателен анализатор в Центъра за политика на Университета на Вирджиния.
" Но има потребност от същински претендент, с цел да се трансформира това общо възприятие в съответен проблем за Байдън, а наподобява никой не излиза напред, с цел да притисне Байдън. " Очаква се Байдън, който към момента не е оповестил кандидатурата си, да го направи без има мощни съперници на първичните избори за президент на Демократическата партия, откакто му беше отдадено дължимото за това, че е оказал помощ на партията да се оправи на междинните избори за Конгрес през ноември.

Демократите над Камарата на представителите, само че резервираха болшинство в Сената.

Стратезите на демократите показаха убеденост, че партийните поддръжници с възторг биха подкрепили Байдън, откакто той разгласи, че се кандидатира.

Кой ще завоюва номинациите?

Тръмп е отпред в евентуално необятния бранш, в който ще се търси кой ще завоюва номинацията на републиканците за президентските избори през 2024 година, а преди малко обявилата кандидатурата си е чак на последната четвърта позиция, демонстрират данните от допитването на " Ройтерс " / " Ипсос ".

Тръмп получава поддръжка от 43% от записаните републиканци.

Губернаторът на Флорида е подкрепян от 31 на 100 и единствено 4 % са за някогашния губернатор на Южна Каролина Ники Хейли, оповестила кандидатурата си във вторник.

Десантис още не е оповестил публично кандидатурата си, само че мнозина чакат да го направи. Бившият вицепрезидент Майк Пенс, който също обмисля дали да се кандидатира, получава 7 на 100 от поддръжката на републиканците в допитването.

В лагера на демократите към този момент Байдън е изборът за 35%, сенаторът Бърни Сандърс събира 13% поддръжка, вицепрезидентът Камала Харис - 12%, а Пийт Бутиджидж - 10 на 100.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР