Ивет Лалова-Колио получи днес петата си статуетка за Атлет на

...
Ивет Лалова-Колио получи днес петата си статуетка за Атлет на
Коментари Харесай

Ивет Лалова получи пети приз за Атлет на годината

Ивет Лалова-Колио получи през днешния ден петата си статуетка за Атлет на България. Тя беше определена за №1 за 2019 година в обичайна анкета на списание “Атлетика “. Церемонията събра в хотел " Метрополитен " доста спортни публицисти, спортисти, деятели, както и президента на БФЛА и АБАФ, и член на Съвета на Световната атлетика и първи вице на европейската Добромир Карамаринов, Красен Кралев, министър на Младежта и спорта. Специални посетители от страна на парнтьорите на БФЛА бяха Илияна Захариева, шеф " Корпоративни връзки " на водещия български телеком А1 и Илона Станева, шеф " Маркетинг и реклама " на най-голямата българска банка - Fibank.

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов поздрави всички за сполучливата година в която имаме еврошампион в зала в лицето на Радослава Мавродиева (гюле), международен студентски първенец в скока на височина - Тихомир Иванов и двукратна балканска шампионка и седма в света на 200 м Ивет Лалова-Колио. Ивет покри и две квоти за идната олимпиада в Токио 2020. За нея това ще е петата олимпиада. Мирела Демирева също стана финалистка в скока на височина на шампионата на планетата в Доха. Карамаринов благодари особено на министър Кралев за поддръжката, която държвата оказва на олимпийски спорт №1. Той отдаде значимото и на сътрудниците на БФЛА, които за поредна година оказват помощ да водещия български спорт. Успешното осъществяване на Балканиадата в Правец също бе измежду акцентите в изявлението на Карамаринов по време на церемонията.

„ Годината беше естествена. Имахме наслади, имахме и моменти, в които ни се искаше да бъде по-добре, разяснява президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. – Когато имаш европейска шампионка, млади гении, когато имаш имена като Мирела Демирева, Габриела Петърова, Тихомир Иванов, и когато имаш Ивет Лалова, е триумф. Ивет е феновмен поради доста неща – с резултат, времето, през което бяга, феномен от здравна позиция и ние сме горди, че имаме Ивет, сподели в словото си президентът на БФЛА.

Карамаринов награди министър Кралев от името на Балканската атлетика за приноса в развиването и популяризинето на спорта в района.

“Ако нямаш добра атлетика, няма и спорт. Имаме гении, имаме и митове. Талантите се учат от легендите. Легендите ни държат постоянно едно високо равнище. Излишно е да споделям какъв брой е значима Ивет за международната атлетика, освен за българската. Не, че в България не я обичат, не че в България стотици младежи и деца не желаят да й подражават. Но когато видиш, че на едно Световно състезание по време на формалния обяд с представители на всички атлетически федерации, тя беше единственият настоящ спортист, който беше поканен на този обяд и единственият човек, който сър Коу поздрави и се обърна публично към него от всички присъстващи, няма по какъв начин да не се гордеем, че имаме подобен съотечественик и толкоз значима фигура в международната атлетика ”, сподели при награждаването министър Кралев. Ивет Лалова беше избирана за номер едно у нас и през 2004, 2005, 2008 и 2012 година В своето изявление откакто получи премията Лалова благодари на министър Красен Кралев за помощта, която ММС оказва на целия български спорт. “Много постоянно ми се случва да се гордея, когато излизам в чужбина и споделям какви зали и какви писти имаме, и какво се прави за целия наш спорт в България ”, сподели пред присъстващите Ивет Лалова.

Водещата ни атлетка бе наградена и от А1. Тя получи атрактивната си премия персонално от Илияна Захариева, шеф " Корпоративни връзки " на А1.

" Ивет е неповторим спортист и човек. Освен обществения облик, които всички вие и ние виждаме желая да разкрия, че Ивет е взела участие в диалози и срещи с наши сътрудници от А1. Всички бяха впечатлети от нея. Няма по какъв начин да си толкоз добър в спорта в случай че не си извънредно порядъчен и виновен. Изминалата 2019-а бе страхотна за атлетиката. Благодаря, че А1 е част от леката атлетика в България. Честито Ивет и продължавай да ни радваш ", съобщи при награждаването Илияна Захариева. 

Лалова бе наградена от Илона Станева от Fibank.

" Имаме страхотна година за атлетиката. Честито на Ивет и за нейните страхотни достижения. Мисля, че няма българин, които да не е гледал международното в Доха и да е преживявал всичко, което се случваше там и най-много изявите на Ивет. За мен е чест от името на Първа капиталова банка да поддържа за поредна година българския спорт и в частност леката атлетика. Знаете Fibank е банката която поддържа спорта. Чудесно е да знаем, че има последователност. Пожелавам на младите спортисти да не престават все по този начин целенасочено. Желая ви още по-големи триумфи през 2020 година. Най-вече бъдете здраве и ни накарайте още веднъж да се гордеем с вас ", съобщи Илона Станева при награждаването на Ивет.

Шампионът в хвърлянето на чук от Европейския юношески олимпийски конгрес Валентин Андреев беше награден и с наградата за “Изгряваща звезда ” на годината на церемонията. Балчиклията връчи и специфичен часовник от името на своя клуб СКЛА Черно море - 2005 - Балчик на президента на Българска федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Победителите в във веригата " А1 Атлетика за младежи " за 2019 година Боян Хаджитодоров и Яна Стоева също бяха отличени.

Андреев, Хаджитодоров и Стоева получиха финален модел смарт устройства от А1, като честа да им ги връчи имаше Илияна Захариева.

Младите гении бяха зарадвани с награди и от Fibank, посредством Илона Станева. Тя награди и Добромир Карамаринов за приноса му за развиването на българската алтетика. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР