Ивет Лалова-Колио и Тихомир Иванов станаха балкански шампиони. На първенството

...
Ивет Лалова-Колио и Тихомир Иванов станаха балкански шампиони. На първенството
Коментари Харесай

Лалова и Иванов с балкански титли

Ивет Лалова-Колио и Тихомир Иванов станаха балкански първенци. На шампионата в Правец най-бързата ни спринтьорка заслужи златото на 100 м, а плевенчанинът - в скока на височина.

Ивет спря хронометъра за 11,23 сек., като изпревари с две стотни израелката Диана Вайсман, а тройката добави другата българка Инна Ефтимова с 11,56 сек. Специално да следи бягането дойде Христо Стоичков. На трибуните бяха още плеяда от първенци в лицето на президента на международната централа по лека атлетика лорд Себастиан Коу, някогашният международен рекордьор в овчарския скок Сергей Бубка, който е вицепрезидент на МОК, примата в скока на височина Йорданка Благоева и други

" С шепи черпя от тази любов тук, благодаря на всички хора, ще отнеса страстта на Световното в Доха. Надявам се там да бъде пикът на най-хубавите резултати ", сподели Ивет. Снощи тя, както и Ефтимова участваха и на 200 м.

Иванов заслужи златото с 2,27 м. Българинът, който през сезона има 2,30 м, се оправи с височината от трети опит. Плевенчанинът качи летвата и на 2,33 м, колкото е нормативът за Олимпиадата в Токио 2020, само че не съумя, макар че направи хубави опити.

" Такива опити желая да върша - над 2,30 м. Мисля, че това демонстрира всичко. Преди няколко дни на Диамантената лига реализирах по-силен резултат, този в този момент е междинен по отношение на сезона ми ", сподели Иванов. Той отива за 20 дни на лагер в Испания, с цел да приключи подготовката за Световното. " Надявам се да съм изненадата в Доха като резултат. Преди 2 година на квалификацията в Лондон се получи доста добре, в този момент се надявам на същото, само че на финала ", добави той.

Младежката олимпийска шампионка в тройния скок от Буенос Айрес 2018 Александра Начева завоюва сребро в Правец. Състезателката на Георги Цонов реализира 13,89 метра и беше изпреварена само от европейската шампионка Параскеви Папахристу (Гър) с 14,24 м. " Радвам се, че съумях да стана втора пред родна аудитория. Доволна съм от резултата си, само че можех да реализира норматива за Световното. Явно моментът не е в този момент. Това е най-големият резултат, който съм постигала при мъжете и дамите, уповавам се да ходя нагоре ", сподели 18-годишната Начева. Снощи тя се пусна и в скока на дължина. Водещата ни скачачка Габриела Петрова пропуща Балканиадата поради травма.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР