Ивановден е денят, в който най-много българи празнуват имения си

...
Ивановден е денят, в който най-много българи празнуват имения си
Коментари Харесай

9 известни българки, които имат имен ден на Ивановден

Ивановден е денят, в който най-вече българи честват имения си ден. Почти няма семейство без Иван, Йоан, Калоян, Йовко, Йонко, Жан или Ян.

Честит празник и на всички Ивани, Иванки, Жани, Йоани, Йонки и Калояни и на всички имена, които произлизат от тях.

Ето и 9 известни българки с имен ден на Ивановден:

1. Ваня Костова – певица 

Нежният глас на Ваня Костова дълго ще се помни, както ще се слушат и песните в нейно осъществяване. Родената в Димитровград гласовита Ваня стартира кариерата си като солистка в " Тоника Сухопътни войски " и всичките разновидности на този състав, а гласът й, определян като ярък и безоблачен, прави усещане още с първите й появи.  
               

2. Ваня Цветкова - актриса

Звездата, изиграла знаковите функции във филмите  " Лавина ", " Комбина ", " Бариерата " и " Адио Рио " след измененията отпътува за Съединени американски щати, където се осъществя в напълно друга сфера. Въпреки отдалечаването си от актьорската активност, Ваня Цветкова направи ослепително завръщане със сериала " Седем часа разлика " и " Фамилията " и ще остане известна като непокорното момиче на българското кино.
               

3. Иванка Гърбчева - режисьор

Иванка Гръбчева, която направи " Изпити късно ", " Деца играят вън " и " Войната на таралежите "...  Да не забравяме  " 13-тата избраница на принца " и " Една калория деликатност ". Силното наличие на Гръбчева с деликатност и метод към личността и извайване на мощни, само че доста човечни облици остави след себе си богатство и доста благи мемоари за всички, които са гледали филмите й като деца.



  4. Ваня Щерева - актриса, певица, публицист

Портокаловото момиче Ваня Щерева мина през много  метаморфози.  Завършва „ Актьорско майсторство за трагичен спектакъл “ в класа на проф. Стефан Данаилов и в края на 2002 година прави двоен дебют на театралната сцена с пиесата „ Кукувицата “ - с централната роля и като създател на музиката към спектакъла, дружно с Георги Георгиев от „ Остава ". Тя е и певица, и публицист, и създател на текстове за песни, и сценарист... 

 



 

5. Иванка Ботева – майка на Христо Ботев

Майката на поета и бунтовник Христо Ботев не може да е инцидентна жена. Тя има още 7 деца, родени в Калофер. Известна е със своята красота, само че и със своята горделивост и мощен дух, завещани и на сина й Христо. Остава в историята и литературата като облик в " Майце си " на фамозния ни стихотворец. 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР