Иванка Багдатова-Мизова ще напусне ДФ „Земеделие“, обяви пред репортери новоизбраният

...
Иванка Багдатова-Мизова ще напусне ДФ „Земеделие“, обяви пред репортери новоизбраният
Коментари Харесай

Танева гони Иванка Мизова от ДФ Земеделие

Иванка Багдатова-Мизова ще напусне Държавна фирма „ Земеделие “, разгласи пред кореспонденти новоизбраният министър на земеделието, храните и горите Десислава Танева след встъпването си в служба.

На въпрос дали планува смени в Държавна фирма „ Земеделие “, Танева съобщи, че сигурно ще има промени в политическия екип. „ Всичко е въпрос и на диалози. Аз имам избрани визии, които бих показала и защитила. Важно е всички решения да се вземат в режим на разговор и в увереност, че те биха довели до резултатите, които всички търсим “, изясни тя. Попитана дали се тормози от инспекции, Танева акцентира, че приходите ѝ са ясно декларирани, както и че е заявено къде живее.

„ Това е най-тежкото министерство. Със земеделие се занимават над 100 000 души в България. Животът в селските региони зависи от земеделието. Те са изложени на тежкото администриране по отношение на приемането на подкрепяне от Европа, което не може да стигне степента на опростяване, която се желае от тях. Защото би трябвало да съблюдаваме процедури, правила “, разяснява Танева и изясни, че земеделието е най-рисковата работа, защото е изложено на природата, против която решение няма.

Първите ми дейности като министър ще са за решаването на ежедневните проблеми на земеделците, които не са дребни, сподели още Десислава Танева.

„ Моментът, в който става актуалната промяна, е пикът на една предизборна акция – извънредно изострена и нетипична за едни европейски избори. Със сигурност това дава отражение върху метода, по който се възприема промяната “, съобщи Танева. Тя изясни, че се е занимавала единствено със земеделие в професионалния си път. „ И в този смисъл няма нищо изненадващо. Има доста проблеми на всекидневието, има репутационни проблеми и тях би трябвало да решаваме “, разяснява Десислава Танева.

„ Аз съм човек, който е прочут, в това число и от предходния ми мандат в министерството. Следвам политиките на открит разговор, на стратегия, на обмисляне “, изясни Танева и посочи, че ще следва политиката в земеделието на ГЕРБ и огромната управническа коалиция. „ Първите дейности би трябвало да са ежедневните проблеми на земеделците, а те не са дребни “, сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР