ИВАН ТРОПАНКЕВУвлечени в интригата ще има или няма да има

...
ИВАН ТРОПАНКЕВУвлечени в интригата ще има или няма да има
Коментари Харесай

Скъпоструващи ни брокери

ИВАН ТРОПАНКЕВ

Увлечени в интригата ще има или няма да има държавно управление, ръководещите не помнят, че животът би трябвало да продължи, без значение от резултата. Принципът на деяние “след нас в случай че ще и потоп ”, прочут ни и от най-новата история, към този момент не върви. Да се гледа на жителите единствено като на гласоподаватели, очевидци или сеирджии на протичащото се, е обидно.

Вижда се, че и необятно рекламираното “увеличение ” на пенсиите, двадесет и петте стотинки отстъпка за горивото и “компенсациите ” за бизнеса не провокират нито признателност, нито подигравка, а яд. От който няма да може да се опазят освен сегашните, само че и наследилите ги, в случай че продължат по този начин бездушно да се държат с тях.

Кабинетът “Петков ”, а и продължението му “Василев ” наподобяват на викащи да ги избави “Неволята ”, вместо да им светне, че газа няма да поевтинее и трябваше бързо да изпълнят хранилището в Чирен, както направиха всички европейски страни. От началото на войната в Украйна, то си стои на 35% и не проличава някой да го е грижа за това.

Преди месец цената на газа  на борсата в Холандия, определяща за Европа, бе 81.77, в този момент е 167.75 евро/мвтч. Както се видя, на ниска цена газ даже от Азербайджан за него няма, а и новата газова връзка не се знае по кое време в действителност ще тръгне. Няма изясненост и от кое място и дали ще бъде платен полутечен газ. А шефът на " Булгаргаз " съобщи, че през зимата газ може и да няма.

В момента сме очевидци на незаконна безнаказаност, тъй като тези, които ни ръководят не може да не знаят какво ги чака през зимата освен жителите на София, само че и ползващите газ в бизнеса, само че и в обществената сфера.

Не, те не са донкихотовци, които са си въобразили, че могат да поразят “вятърните мелници на мафията ”, както се пробват да ги оправдаят “умнокрасивите ”. Напротив, под прикритието на тези мантри, ръководещият другарски кръг и стоящите зад тях кукловоди, добре въртят персоналния си бизнес по този начин, че цената ще я платим ние. Тепърва ще бъдат разследвани освен подписани и осъществени покупко-продажби, само че и като онази с батериите, включена в Плана за възобновяване и развиване.

А какво да кажем за хартиените бюлетини, които те се пробват да внушат, че ще спрат демократичното развиване на страната. Протоколите щели да бъдат дописвани, фалшификацията била неизбежна. Ще ги попитаме, а за какво още не са преброени отрязъците от предходния избор!? Няма да повтаряме че този “натрапен ” ни електронен избор, го няма в цивилизования свят. Глупаво е да лъжат, с изключение на с хартия, който желае отново ще може да гласоподава електронно.

Истината е, че с воя към това нормализиране на Изборния кодекс, ръководещите се пробват да прикрият търговията за нестигащите им до 121 гласа. За какво им са в действителност!? Да не би да си мислят, че “закусваме карфички ” и че желанието им е да ръководят единствено шест месеца. Не, те и техните кукловоди целят да продължат да бъдат на яслата. Нима тези неколцина “отцепници ”, които ще прибавят нестигащите гласове, не си дават сметка, че няма да са героите спасители на демокрацията, а следващите използвани.

И дано не се оправдават, че не са партийни избраници, а избраници на народа. Няма кой да им повярва.

Нека кажем още нещо – в случай че ръководещите в действителност работеха за ползу роду, то публичният интерес трябваше да им е първа грижа. И в случай че го бяха защитили, в този момент нямаше да шикалкавят с този неприличен пазарлък на депутатски гласове, а щяха самоуверено да идат на избори. Но, както е споделил народът, “на лъжата краката са къси ” и “веднъж дамаджана за вода, повторно, дамаджана за вода, на третия тя се счупи ”.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР