Иван Портних, който управлява Варна повече от 6 години, заяви,

...
Иван Портних, който управлява Варна повече от 6 години, заяви,
Коментари Харесай

Кметът на Варна се разграничи от презастрояването

Иван Портних, който ръководи Варна повече от 6 години, съобщи, че други хора са виновни за презастрояването на града, а локалният данък при придобиване на имущество по възмезден метод се усили от 2,6% на 3%. Тава бяха двете най-интересни случки от заседанието на общинския съвет през днешния ден. 

Кметът обвърза покачването на данъка със строителния взрив. " Данъкът за придобиване на имущество касае покупко-продажби по придобиване на такова. Предвид строителният взрив, поради това, че всички ние виждаме по какъв начин се презастроява града ни и вие поставяте въпроса като изострен и наболял, причинете за този строителен взрив нямат касателство към администрацията, нито интервала, в който тя е управлявала. Този строителен взрив е заложен обратно във времето и зад него стоят други съответни имена. С този налог не засягаме всички варненци, таксуваме с 3% имотните покупко-продажби, както е във всички огромни общини в страната. На този строителен взрив аз не мисля да има съображения срещу ", съобщи той пред съветниците, представен от " Варна 24 ". Портних даде и съответен образец за изменението - в случай че някой купува апартамент за 60 000 лева, данъкът му се усилва с 240 лева

Кметът бе атакуван с декларация от " Демократична България " за дейностите си по отношение на налозите, само че той отхвъпли изказванията за огромно повдигане. Предизборно Портних бе заречен данъци и такси да не се пипат. В реалност ставката върху придобиване на парцел е единствената, която се трансформира в общината. 

Варна бе единствено един от градовете, в който следизборната действителност се оказа друга. Веднага след локалния избор министър председателят Борисов и финансовият министър Горанов започнаха да притискат общините да повишават данъци и такси, а много от тях го направиха.

Утре забавна сесия ще се организира и в Пловдив. На него ще бъде обсъждан заем в размер до 120 млн. лева

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР