Иван Гешев ще дава обяснения в Софийската градска прокуратура по

...
Иван Гешев ще дава обяснения в Софийската градска прокуратура по
Коментари Харесай

Гешев дава обяснения пред прокурори

Иван Гешев ще дава пояснения в Софийската градска прокуратура по инспекция за търговия с въздействие, предизвикана от неговите лични изявления предишния понеделник и последвалите часове по-късно изказвания на заместника му Борислав Сарафов, съобщи БНР.

Точно преди седмица основният прокурор се оплака, че е бил обект на напън да подаде оставка, зад който стоели някогашният министър председател Бойко Борисов и Сарафов.
-->
Самият Сарафов пък упрекна Гешев, че държи каузи на трупчета за политическо изнудване и изиска защита, тъй като познавал дейностите на основния прокурор и се страхувал за живота си.

Миналата седмица свадите по върховете на прокуратурата влязоха изключително и в дневния ред на Пленума на Висшия правосъден съвет. Като се базира на призовката си от Софийската градска прокуратура, основният прокурор изиска дебатът да се организира след разпита му.

" Няма да покрия нищо, нито с следствена загадка, нито с нещо друго. Имам предпочитание да заявя безусловно всичко, което ми е известно, обществено пред цяла България и пред членовете на Висшия правосъден съвет. Като заявявам доста ясно, че от това ще има огромен позор за една част от членовете на Висшия правосъден съвет, който позор няма да е за основния прокурор и за прокуратурата. За благополучие няма да е за целия Висш съдебен съвет. Но си мисля, че това ще подейства очистващо на политическото въздействие в правосъдната власт и съм твърдо решен да го направя в името на българските жители и бъдещето на децата ни, тъй като е време политиката да излезе от правосъдната власт ", сподели в четвъртък пред членовете на Висшия правосъден съвет основният прокурор Иван Гешев. Тогава той разгласи, че по персонални аргументи излиза в отпуска. По информация на БНР обвинител номер едно би трябвало да е на работа на 25 май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР