Ива Митева ще диша във врата на депутатите и ще

...
Ива Митева ще диша във врата на депутатите и ще
Коментари Харесай

Ива Митева диша във врата на депутатите. Нова роля

Ива Митева ще диша във врата на депутатите и ще управлява работата им. Тя се връща в Народното събрание (НС), само че на бюрократична служба. Митева бе ръководител на 45-ото и 46-ото Народни събрания, народен представител в последните три Народното събрание от партията на Слави Трифонов. Има Такъв Народ обаче не съумя да прескочи бариерата за 48-ото Народно събрание и в този момент тя се връща на остарялата си работа в Народното събрание.

Съгласно Закона за държавния чиновник, определените за депутати след преустановяване на пълномощията им имат право да заемат предходната си служба. Това важи и за министри, кметове и други политически длъжности.Ива Митева ще се възползва от този текст на закона, заяви „ Флагман “.
-->
В момента администрацията на Народно събрание се управлява от основния секретар Габриела Килфанова, която пък бе назначена на поста от Митева в 45-ото Народно събрание. Сега по подигравка на ориста Килфанова ще е шеф на някогашния си шеф.

Длъжността, на която Ива Митева се завръща, е шеф на дирекция „ Законодателна активност и право на Европейския съюз “.  На изборите в този момент тя бе лидер на листата на Има Такъв Народ в Русе. Там вотът за партията бе относително добър – 5.02%, на фона на 3.83% на национално равнище.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР