Италия предложи на ООН да бъде създадена международна посредническа група,

...
Италия предложи на ООН да бъде създадена международна посредническа група,
Коментари Харесай

Изненада! Как Италия иска да спре войната

Италия предложи на Организация на обединените нации да бъде основана интернационална посредническа група, която да се опита да реализира последователно преустановяване на огъня в Украйна, съобщи Франс прес, като цитира италианския външен министър Луиджи Ди Майо.

" Италианският кротичък проект е предложение, което съм обсъждал с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониоу Гутериш в Ню Йорк преди два дни ", акцентира Ди Майо. В групата би трябвало да влизат интернационалните организации като Организация на обединените нации, Европейски Съюз и ОССЕ, добави той на конференция на министрите от Съвета на Европа край Торино.

" Целта е да се работи малко по малко, започвайки да вземем за пример с местни примирия, евакуация на цивилните, опцията за отваряне на сигурни филантропични коридори ", след което да се премине към работа за дълготраен мир с същинско спокойно съглашение, изясни той.

Според Луиджи Ди Майо препоръчаната посредническа група " би трябвало да се опита да възвърне разговора сред две страни, които сега са във война ". Италианският външен министър акцентира, че Рим е предложил тази самодейност и на представители на Г-7, в дните преди визитата му в Ню Йорк. " Ще продължим да насърчаваме начинания, които могат да улеснят разговора ", увери той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР