Италия, подобно на много други държави, не беше подготвена за

...
Италия, подобно на много други държави, не беше подготвена за
Коментари Харесай

Италианският премиер призна: Не бяхме подготвени за коронавируса

Италия, сходно на доста други страни, не беше готова за идването на ковид. Не можем да си позволим това да се повтори. Това съобщи италианският министър председател Марио Драги, представен от SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Драги направи това изявление в парламентарен спор преди среща на водачите на Европейски Съюз. Той акцентира, че усъвършенстваната COVID-ситуация в Италия се дължи на имунизациите и имунизацията, която протича бързо. Италия бе една от страните в света, които бяха най-тежко ударени от вируса. Сега обаче се вижда светлина в тунела, тъй като огромна част от италианските жители към този момент са имунизирани, а имунизацията тече с цялостна мощ.

„ Към средата на април всеки четвърти възрастен бе получил най-малко една доза и едвам всеки десети бе приключил курса на имунизация. Към днешна дата повече от половината от възрастното население в Европейския съюз е получило най-малко една доза от имунизацията ", изясни министър председателят. В Италия все още близо 30% от пълнолетните са приключили цикъла на имунизация.

„ Рисковете, свързани с разновидностите, и по-специално разновидността Делта (на коронавируса), изискват от нас да продължим с имунизационната акция с оптималната активност “, уточни италианският министър председател. Той акцентира, че би трябвало да се обърне особено внимание на по-уязвимите и възрастни хора, които са по-застрашени от хоспитализация. Европейският съюз ще прегледа и „ въпроса за интернационалната взаимност “ във връзка с имунизациите, сподели още той. Марио Драги уточни също по този начин, че Европейски Съюз ще се занимае и с въпроса за връзките на общността с Турция. „ Ще повторим загрижеността си за ценене на главните права в Турция, в това число правата на дамите и правата на човека”, сподели Драги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР