Италия нанесе второ поражение на България в Световните квалификации по

...
Италия нанесе второ поражение на България в Световните квалификации по
Коментари Харесай

България падна от Италия с 0:2 със спорна дузпа

Италия нанесе второ проваляне на България в Световните квалификации по пътя към Катар 2022, откакто победи с 2:0 на националния стадион Васил Левски. Това е първо проваляне на италианците над нашия тим в София в историята. Андреа Белоти от дузпа в края на първото полувреме и попадение на резервата Локатели в края на мача оформи крайния резултат.

Първата опция в мача беше за българския тим и се откри пред Андрей Гълъбинов. Нападателят на Специя сподели физическа мощност в полето на Италия след композиция със Спас Делев. Гълъбинов стреля, обаче топката попадна в Донарума.

Само две минути по-късно- в 6-ата минута, гостите желаеха дузпа. Сисиньо не съумя да спре офанзива на Белоти, топката отскочи, а двама български бранители влязоха по едно и също време на шпагат в краката на Киеза. Нападателят на гостите погледна към съдията от Словения, само че не получи реакция в своя изгода.

Следващите 15 минути бяха тотално под контрола на Италия, които придвижиха играта в нашата половина и пробваха както далечни удари, по този начин и опити за пробив през фланговете.

След 30-ата минута Спинацола и Инсиние усетиха, че могат да намерят елементарен проход през Сисиньо, който не получи поддръжка от халфа пред себе си, само че отбраната на нашия тим продължаваше да се оправя.

В 43-ата минута съдията Винчич отсъди дузпа за Италия, откакто реши, че Даниел Димов е съборил с ръце Андреа Белоти. Повторенията демонстрираха, че е мъчно да се приказва за прикосновение, само че Белоти беше пред Димов и съдията нямаше доста добра видимост, с цел да реши. Потърпевшият извърши тъкмо в долния десен ъгъл на Пламен Илиев и откри резултата в интерес на Адзурите.

В 61-ата минута нашите имаха искания за дузпа, откакто резервата Бирсент Карагарен влезе до аутлинията и опитва да върне топката обратно. Защитник на гостите обаче я отклони с ръка, само че съдията реши, че няма да дава дузпа. От митингите на нашите само излезе жълт картон на Георги Костадинов.

В 72-ата минута Андреа Белоти удари горната греда, откакто проби от ляво и подмина Валентин Антов. При добавката топката още веднъж му падна, само че ударът му беше на високо и извънредно неакуратен.

7 минути преди края на мача Мануел Локатели удвои преднината на италианците и постави кръст на фантазиите на България за точка. Лоренцо Инсиние асистира, откакто овладя топката на левия фланг на нашата отбрана и подаде на влезлия на скорост Локатели, който се завъртя и фалцово прати топката до гредата, бележейки първия си гол с италианската фланелка.

Резервата Имобиле също можеше да се трансформира в голмайстор през днешния ден, само че порпусна самичък против Илиев, откакто беше изтърван от Даниел Димов и Валентин Антов. В добавеното време Имобиле опитва още една възможност- удар от 15-ина метра по диагонала, само че още веднъж Илиев избави българската врата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР