Италия извоюва трета поредна победа на европейското първенство по футбол

...
Италия извоюва трета поредна победа на европейското първенство по футбол
Коментари Харесай

3 от 3: "Скуадра адзура" спечели групата без допуснат гол

Италия извоюва трета поредна победа на европейското състезание по футбол и завоюва безапелационно битката в предварителна група А, на която бе съдомакин дружно с Азербайджан. В заключителния мач на " Стадио Олимпико " в Рим " скуадра адзура " завоюва с 1:0 против отбора на Уелс и оглави крайното класиране без позволен гол. В първите две срещи италианците надиграха Турция и Швейцария с по 3:0.

Общо за " адзурите " това беше 26-и следващ мач без загуба, като селекцията на Роберто Манчини се намира в серия от 10 победи със суха мрежа. Последният тим, който победи 4-кратните международни първенци, е Португалия - с 1:0 в Лигата на нациите през септември 2018 година А последният отбор, който им вкара гол, беше Нидерландия - при 1:1 в Лигата на нациите през октомври 2020 година

Днес Манчини заложи на пробен състав, в който титулярните си места от предходния дуел резервираха единствено трима - вратарят Джанлуиджи Донарума, централният защитник Леонардо Бонучи и опорният халф Жоржиньо. В течение на мача и тримата бяха заменени, като в последната минута от постоянното време в игра се появи даже аварийният пазач Салваторе Сиригу.

Единственият гол падна в края на първото полувреме. Отбеляза го Матео Песина в 39-ата мин. при центриране на Марко Верати от директен свободен удар. В началото на втората част пък уелсците останаха в понижен състав, откакто в 55-ата мин. Итън Ампаду получи пряк червен картон за задържане без топка на Федерико Бернардески.

Минималната загуба обаче подсигурява на Уелс второто място в , осигуряващо присъединяване на 1/8-финалите. " Драконите " приключиха потока с 4 т. и по-добра голова разлика от Швейцария, който в другия мач довечера съкруши Турция с 3:1. Алпийците остават на трета позиция и ще се надяват да се трансфорат в един от четирите най-хубави отбора на тази позиция в шестте групи, които също ще продължат в директните елиминации на Евро 2020.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР