Италия бе обхваната от силни ветрове през изминалото денонощие. На

...
Италия бе обхваната от силни ветрове през изминалото денонощие. На
Коментари Харесай

Пострадали и щети заради лошото време в Италия

Италия бе обхваната от мощни ветрове през миналото денонощие. На местапоривите надминаха 120 км/ ч. Има ранени, нанесени са вреди.

Вятърът в профил извънредно гъста мъгла, довела до тежък пътен случай на автомагистрала в област Пиемонте. Верижна злополука с четири ТИР-а, 40 автомобила и други транспортни средства на автомагистралата край град Алесандрия лиши живота на двама души, ранените са 10.

След това вятърът взе превъзходство, като в Милано скоростта му доближи 90 км/ч. Отнесе част от покрива на централната гара и този на детска градина. Паднаха керемиди от замъка „ Сфорцеско ”, както и дървета на разнообразни места. Ранените са четирима, трима от които в съществено състояние, като единият от тях е служащ паднал от строително скеле.

Особено мощни бяха поривите напразно в западните алпийски елементи, където край връх Гран Ваудала бе измерена рекордната скорост от съвсем 219 км/ч. Силен вятър се регистрира по цялото продължение на Апенинския полуостров  в това число на островите Сардиния и Сицилия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР