Италианците забравиха за Средиземноморската диета и са сред най-затлъстелите нации

...
Италианците забравиха за Средиземноморската диета и са сред най-затлъстелите нации
Коментари Харесай

Италианците забравиха за Средиземноморската диета

Италианците не помниха за Средиземноморската диета и са измежду най-затлъстелите народи в цяла Европа. По последни данни през днешния ден по-малко от половината италианци се хранят по обичайния за тази географска широчина режим. Останалите залагат на нездравословна храна по образец на американците.

Италианците от хилядолетия похапват основно Средиземноморска храна – риба, зеленчуци, плодове и зехтин. Този метод на хранене се счита за един от най-здравословните въобще. Болести като рак, диабет и всевъзможни сърдечно-съдови болести са рядко срещани при хора, заложили на този режим.

В последните години обаче в Италия се следи една прекомерно странна наклонност. Оказва се, че повече от половината италианци са трансформирали радикално навиците си и все по-често залагат на модифицирани храни с високо наличие на мазнини и захар, алено месо, хамбургери и въобще – полуфабрикати и фастфууд.

Тенденцията е най-осезаема при младите. Във възрастовата група сред 15 и 24 години едвам една трета залага на традициите и се придържа към Средиземноморска диета. Цялостен взор над обстановката в страната демонстрира, че навиците на хранене на италианците от ден на ден се приближават до тези на американците.

Картинката е много плашеща. По последни данни децата с наднормено тегло в страната са най-вече от всяка друга континентална част в Европа въобще. Над 37% от малчуганите до 8 годишна възраст са затлъстели разследване на нездравословно хранене.

Освен това продължителността на живот понижава с към 7 години при проблеми с тежестта. Ако не бъдат взети ограничения, италианците може доста скоро напълно да не помнят за Средиземноморския вид хранене. Това ще повлияе зле както на здравословното им положение, по този начин и на външния тип и психическото положение на нацията.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР