Италианското правителство ще трябва да планира тегленето на още кредити

...
Италианското правителство ще трябва да планира тегленето на още кредити
Коментари Харесай

Италия се нуждае от още заеми, за да преодолее кризата

Италианското държавно управление ще би трябвало да възнамерява тегленето на още заеми през тази година, с цел да отбрани бизнеса и семействата от негативните последици от съветската инвазия в Украйна, съобщи италианският министър на селското стопанство Стефано Патуанели в изявление за " Радио 24 ". Според него спомагателните разноски " на вересия " през днешния ден са оправдани и нужни " и кабинетът ще разиска въпроса " доста скоро ".

Правителството на премиера Марио Драги похарчи към 16 милиарда евро до момента, с цел да компенсира потребителите за високите цени на силата, чиито " подскоци " започнаха още преди съветското настъпление в Украйна. То съумя да реализира това без да раздува още по-широко дефицита на Ботуша. Но поради обстоятелството, че към момента не се вижда края на военния спор и на шоковете в доставките и в енергийните разноски, кабинетът най-вероятно ще би трябвало да направи още фискални разноски.

Войната в Украйна принуди европейските страни да търсят други възможности и да се учат да живеят без съветския природен газ, който задоволява 40% от потребностите на района. Както и да се оправят с икономическия напън от наложените на Русия наказания, целящи да охладят упоритостите на съветския президент Владимир Путин.  

Засега италианското стопанство е в добра форма и стопанската система регистрира следпандемичен растеж от 6.6% през предходната година. Подемът обаче евентуално ще се охлади през 2022-а, предвижда Националната статистическа работа на страната през предходната седмица. Да не приказваме, че обвързваните с пандемията разходи към този момент раздуха колосалния обществен дълг на Италия до към 150% от Брутният вътрешен продукт в края на 2021-а.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР