Италианското правителство ще актуализира своя спешен план за природния газ

...
Италианското правителство ще актуализира своя спешен план за природния газ
Коментари Харесай

Италия ще актуализира плана си за извънредна ситуация с природния газ



Италианското държавно управление ще актуализира своя незабавен проект за природния газ през идната седмица, уточни пред Ройтерс държавен източник, добавяйки, че Рим няма да прибегне до нормиране (режим на газ), защото страната е понижила зависимостта си от съветския импорт.

Актуализираният проект за изключителни обстановки обаче планува по-строги ограничения, които ще бъдат задействани при ново понижаване или цялостно прекъсване на доставките на съветски газ.

" Актуализираният проект включва разнообразни сюжети, даже и най-лошият, и планува по-строги ограничения при положение на по-нататъшно понижаване на газовите потоци ", сподели източникът на Ройтерс.

Миналата година Италия получи 40% от газа си от Русия - значим запас, употребен за произвеждане на електрическа енергия в страната.

Източникът на Ройтерс уточни, че напъните на държавното управление да откри различни снабдители са понижили каузи на вносния съветски газ до към 18% през това лято.

Цените на газта и електрическата енергия обаче се повишиха до исторически върхове в Италия и в доста други европейски страни, защото Москва ограничи доставките на газ за блока след нахлуването си в Украйна.

Карло Бономи, началник на италианската лобистка организация Confindustria, предизвести тази седмица за риска от всеобщи банкрути на компании, в случай че цените на силата не паднат. Бономи изиска държавен проект за нормиране на газа и нови държавни дотации за отбрана на производителите.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР