Италианското правителство обяви извънредно положение на остров Иския срещу южния

...
Италианското правителство обяви извънредно положение на остров Иския срещу южния
Коментари Харесай

Италия обяви извънредно положение на остров Иския

Италианското държавно управление разгласи изключително състояние на остров Иския против южния град Неапол, потърпевш от огромно свлачище, при което почина един човек, а към 10 изчезнаха, съобщи Франс прес.

На изключителното съвещание на кабинета, каквото се привиква за въвеждането на изключителното състояние, бе провиснал и първи пакет от незабавна финансова помощ в размер на 2 милиона евро, посочи министърът на гражданската отбрана Нело Музумечи.

На полуострова постоянно се вкарва изключително състояние след трусове, вулканични изригвания или бедствия, свързани с неприятно време, защото този режим планува ускорена процедура за активизиране на финансови средства и запаси на организации като гражданската отбрана за незабавна интервенция или основаване на центрове за настаняване.

Казамичола Терме, балнеокурорт с 8000 поданици през зимата, ситуиран на остров Иския близо до Капри, пострада през 2017 година от земетресение, което лиши живота на двама души. В завършек на 19-ти век градчето било напълно разрушено от доста по-мощно земетресение.

Над 200 чиновници от гражданската отбрана и силите на реда към момента търсят десетината изчезнали, а стотици доброволци не престават да разчистват улиците в курорта.

Останки от коли и рейсове, смазани от мощния поток от тиня и камъни, се виждат на всички места измежду булдозерите, които проправят път за достъп до постройките, колите и магазините.

" Много ни боли, изключително за хората, останали затиснати под купищата тиня. Това е остров и в случай че не се познаваме в действителност всички, то най-малко сме се виждали ", съобщи пред Агенция Франс Прес на мястото 45-годишният локален гражданин Салваторе Лорини. Свлачището е провокирано от липса на поддръжка и превантивни ограничения, " тъй като природата си е природа, имаше трус, само че малко предварителни " ограничения несъмнено щяха да спасят живота на хора, счита Лорини, съгласно който би трябвало да се провежда система, предупреждаваща за свлачища, по модела на службите за предизвестие за цунами.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР