Италианското правителство на премиера Марио Драги спечели вота на доверие

...
Италианското правителство на премиера Марио Драги спечели вота на доверие
Коментари Харесай

Кабинетът в Рим спечели вота на доверие

Италианското държавно управление на премиера Марио Драги завоюва вота на доверие в горната камара на Народното събрание, обвързван с ограничения за превъзмогване на рецесията с повишаването на живота. " За " гласоподаваха 172 сенатори при 39 " срещу ".

Движението " Пет звезди " извърши заканата си и не взе участие в гласуването. Това тяхно решение можеше да докара до рухването на кабинета. Драги съобщи, че държавното управление му не би могло да продължи да съществува без поддръжката на " Пет звезди " и изключи опцията да оглави коалиция в различен състав.

Ръководителят на крайнодясната " Лига " Матео Салвини сподели, че няма да продължи да поддържа Драги, в случай че " Пет звезди " напусне обединението. Според него предварителните избори са най-хубавото решение. Лявоцентристката Демократическа партия също не желае да сформира ново държавно управление без " Пет звезди ", заяви източник от партията.

Президентът Серджо Матарела би могъл да изиска от Драги да възвърне кабинета с нов избор на доверие. Ако не се обезпечи болшинство, Народното събрание се разпуска и се привикват предварителни избори.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР